3600 ek göstergenin ayrıntıları ortaya çıktı! İşte 3600 ek gösterge sonrası alınacak yeni maaş tablosu

3600 ek göstergenin ayrıntıları ortaya çıktı! İşte 3600 ek gösterge sonrası alınacak yeni maaş tablosu

Memur ve emeklisinin beklediği 3600 ek göstergenin ayrıntıları ortaya çıktı. İşte 3600 ek gösterge sonrası alınacak yeni maaş tablosu...

Ek gösterge artışlarının 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girmesi bekleniyor. Ek gösterge uygulanarak emekli ikramiyesinden yararlanmak isteyen vatandaşların 15 Ocak 2023 tarihine ait görev aylığını alıp emeklilik talebinde bulunması zorunlu tutuldu.

 

AÇIKLAMAYI VEDAT BİLGİN YAPTI

 

Şu anki verilerin rakamlarında Temmuz ayı enflasyon farkının bulunmadığını ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge açıklaması yapmıştı.

Bakan Bilgin, "Aylıklardaki 1300-1400 lira artış bugünkü rakamlarla. Temmuzda enflasyon farkı vereceğiz, başka düzenlemelerimiz de olacak. Bu tutar 2500 liraya ulaşabilecek. 45-50 bin lira ikramiye de artacak. Yansıtma katsayısı değişecek, bu da yansıyacak. Aralık sonunda da bir düzenleme yapacağız. Kamu çalışanlarımıza toplu sözleşme farkı, enflasyon farkı ve ek düzenlemelerle aralık ayında 3600 ek gösterge düzenlemesi çok daha fazla yansıyacak, katlanacak" diye konuştu.

 

NE ZAMAN VERİLECEK?


Memurların ek göstergesinde 600 puan artış yapan ve öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri başta olmak üzere bazı meslek gruplarının ek göstergesini 3600’e yükselten düzenleme 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girmesiyle birlikte mevcut emekliler, bu tarihten itibaren ek gösterge artışından yararlanmaya başlayacak.

Yeni ek göstergeden dolayı emekli ikramiyesinde meydana gelecek artıştan ise bu yıl emekli olanların bazıları yararlanabilecek. Ek gösterge 2023 yılı Ocak ayından itibaren uygulanacak.

 

EK GÖSTERGE MAAŞ ARTIŞI OLACAK MI?


3600 ek gösterge düzenlemesi ile birlikte memurların maaşlarında çok fazla artış yapılması beklenmiyor. Bazı çalışanların maaşında 90 ile 100 TL arasında artış olacağı tahmin edilirken, asıl artışın emekli maaşlarında yapılması bekleniyor.

 

KİMLER YARARLANACAK?


Ek göstergede artış yapılmasına ilişkin kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunulmasının hemen ardından Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek. Teklifin, Meclis tatile girmeden yasalaştırılması hedefleniyor. Teklif ile öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin yanı sıra teknik hizmetler, emniyet hizmetleri, sağlık hizmetleri avukatlık hizmetleri sınıfında yer alan tüm yükseköğretim mezunları 3600 ek göstergeye çıkartılacak. 

 

3600 ek gösterge sonrası alınacak maaş hesabı yapan Habertürk'ün paylaştığı yeni maaş tablosu şekilde:

 

ugu-001.jpg


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.