4 Aylık Bebeğin İdeal Kilosu Kaç Olmalıdır ?

4 Aylık Bebeğin İdeal Kilosu Kaç Olmalıdır ?

Yeni doğan bebeklerde ideal kabul edilen kilo aralığı 3 ile 3,5 kilo arasında değişim göstermektedir. 4 aylık bebeklerde ise kız bebeklerde 6.4 kilo erkek bebeklerde ise 7 kilo ideal görülmektedir.

Bebeklerin doğdukları ilk andan itibaren kilolarının kontrollü bir şekilde artış göstermesi çok önemlidir. Bebeklerin sahip oldukları kilolar normalin çok aşağısında veya çok yukarısındaysa bu durum bebeğin sağlında olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü’nün yapmış olduğu resmi açıklamalara göre; 4 aylık bebeklerde kilo oranı erkek ise 7 kilo, kız ise 6.4 kilo olmalıdır. 4 aylık bebeklerde ideal görülen boy aralığı ise erkek bebeklerde 63 cm, kız bebeklerde 62 cm olmalıdır.

Bebeklerin 4 aylık süreçten sonra gelişiminde değişmeler olmaya başlamaktadır. Bu zamanlarda bebekler ilk dişlerini çıkarabilmekte ve yüksek sesle gülebilmektedir. İşitme yetisinin 4. ay tam olarak gelişmesi ise bu ayın en belirgin özelliklerinden biridir.

4. ayına gelmiş bir bebeğin sağlıklı bir gelişim gösterebilmesi için beslenmesine çok dikkat edilmelidir. Bebek emzilirken belli periyotlar belirlenmeli ve düzenli bir beslenme sürecine girilmelidir. Bebek düzenli beslendiğinde daha sağlıklı olacaktır. Anne sütü ile beslenmeyen bebekler için ise ek gıdalar ile doktor kontrolünde beslenme düzeni oluşturulmalıdır.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.