4. Yargı paketi yasalaştı! İstismarcı şeyhin müritleri gelişmeyi 'müjde' diye duyurdu

4. Yargı paketi yasalaştı! İstismarcı şeyhin müritleri gelişmeyi 'müjde' diye duyurdu

Sakarya’da 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılan Uşşaki tarikatı şeyhi Eyüp Fatih Şağban'ın müritleri 4. Yargı paketinin yasalaşmasını 'müjde' diye duyurdu.

4. Yargı Paketi olarak da bilinen "Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin ilk bölümü Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Kanun teklifine göre, katalog suçlarda tutuklamanın, kuvvetli suç şüphesinin somut delile dayandırılması ile mümkün olacağı belirtiliyor. Teklifin 13. maddesinde yer alan düzenlemede katalog suçlar arasında ‘çocuğun cinsel istismarı' suçu da bulunuyor.

Sakarya’da 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılan Fatih Nurullah takma adlı Uşşaki tarikatı şeyhi Eyüp Fatih Şağban'ın karar duruşmasındaki savunmasında, "Az bir ceza dahi verseniz benim idam fermanım olacağını belirtmek istiyorum. Meclis'te bulunan yasa teklifinde artık somut delillere dayanmak suretiyle tutuklama mümkün olacaktır. Bu nedenle de ben tahliyemi talep ediyorum" diyerek 4. Yargı Paketi’ne sığınmıştı.

 

TEŞEKKÜR MESAJI


Teklifin 13. Maddesinin Meclis’ten geçmesini tacizci şeyhin müritleri “teşekkür” mesajıyla kutladı.

 

tttt-001.jpg

 

Tarikat şeyhi Eyüp Fatih Şağban'ın bir müridinin 12 yaşındaki kızını istismar ettiği ortaya çıkmış, 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Şağban hakkında "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçundan 10 yıl 5 ay hapis cezası verilmişti. Şağban, mahkemedeki savunmasında kendisine kumpas kurulduğunu ileri sürmüş ve 4. Yargı Paketi’ne sığınarak, tahliyesini istemişti.

Dava sürecinde istismar edilen çocuğun babası Şağban'ın müritleri tarafından dövülmüştü.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.