4 yıl sonra ortaya çıktı! Süleyman Soylu’dan Gül ve Arınç anketi

4 yıl sonra ortaya çıktı! Süleyman Soylu’dan Gül ve Arınç anketi

2016 yılının mart ayında o dönem AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olan Süleyman Soylu’nun Abdullah Gül, Bülent Arınç, Hüseyin Çelik gibi isimler ile ilgili bir anket yaptırdığı ortaya çıktı.

AK Parti anketlere çok önem veren bir parti. Toplumun dinamiklerini anlayabilmek için sürekli anketlere başvuruyor. Bu anket sonuçlarına göre siyasi stratejisini belirleyen AK Parti’nin, 2016 yılının mart ayında yaptırdığı, gözlerden kaçan ilginç bir anket ortaya çıktı.

O dönem AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun Ses- Ar Araştırma şirketine yaptırdığı iddia edilen ankette ilginç bir soru yer alıyor.

Ankette “Abdullah Gül, Bülent Arınç, Hüseyin Çelik gibi isimler bir parti kursa, oy verme ihtimaliniz ne olur?” sorusu da yer aldı.

O dönem Abdullah Gül AK Parti üyesi olmasa da Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik AK Parti üyesiydi (Hala da üye).

Ahmet Davutoğlu’nun başbakan olduğu bu dönemde böyle bir anketin yapılması da olayın bir başka dikkat çekici tarafı. 2016 yılı, parti içi muhaliflerin yeni parti girişimlerinin ilk dillendirildiği yıldı. 

Bir başka ilginç durum ise bu soruya verilen yanıtta yatıyor. “Abdullah Gül, Bülent Arınç, Hüseyin Çelik gibi isimler bir parti kursa, oy verme ihtimaliniz ne olur?” sorusuna ankete katılan AK Parti seçmeninin yüzde 61.9’u “Kesinlikle oy vermem” derken yüzde 9.3 “Oy veririm” diyor. Bu soruya CHP seçmenin yüzde 60.2’si, MHP seçmenin yüzde 53.5’i HDP seçmenin yüzde 46.3 de “Kesinlikle oy vermem” yanıtını veriyor.

 

İSTİFA İDDİALARINI YALANLADI

 

Ankete göre AK Parti seçmeni tarafından kabul görmeyen Bülent Arınç’ın oğlu AK Parti ’den milletvekili olurken, kendisi de Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine getirildi.

Adı Babacan’ın DEV Partisi ile anılan Hüseyin Çelik ise istifa iddiaları üzerine “AK Parti’den istifa ettiğim doğru değildir” diye açıklama yapmıştı.

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.