40 yıllık çizgi serüvenine özel sergi

40 yıllık çizgi serüvenine özel sergi

Karikatürist, yazar Bülent C. Karaköse’nin eserlerini sanatseverlerle buluşturmaya hazırlandığı ‘40 Yılda Bir’ sergisi 15 Şubat – 15 Mart tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nde olacak.

Karikatür sanatına küçük yaşlarda başlayan ve İlk karikatürü 1979’da bir çocuk dergisinde yayımlanan Karaköse, kırk yıllık çizgi serüveni boyunca ürettiği eserlerini ‘40 Yılda Bir’ sergisinde sanatseverlerle buluşturuyor. Sergi, Karaköse’nin ilk kişisel sergisi olma özelliğini taşıyor.

Kırk yıldır yazı ve çizgi emekçiliği yapan; birçok ulusal ve uluslararası karma sergilere katılan ve birçok başarı ödülleri alan sanatçı sergisine ilişkin şunları söyledi: “Hayata çizgilerim vasıtasıyla değer katabilmek ve bu güzel coğrafyanın güzel insanlarıyla birlikte gülebilmek ve düşünebilmek arzusuyla tam kırk yıl önce, çocuk denecek yaşta çıkmıştım yola. Ne kadar başarılı oldum, bilmiyorum lakin birçok dergi ve gazetede çizgi üretmemin yanı sıra, kırk yıllık çizgi serüvenime altı kitap sığdırdım.

 

Kesintisiz kırk yıllık çizgi serüvenimde ülkemizin çok kıymetli usta yazar ve çizerleriyle aynı odalarda aynı atmosferi kokladım. Dirsek dirseğe çalışma ve birlikte üretme şansına sahip oldum. Ne yazık ki ustalarımın birçoğu hayatta değil. Bugün hâlâ keyifle yaptığım yazarlık ve çizerlik, o büyük ustalarımın karşılıksız emeklerinin sayesindedir.  Bu ilk kişisel sergimi, üzerimde emeği olan o güzel yürekli çizgi ustalarıma ve çizer olabilmem için desteğini her zaman arkamda hissettiğim güzel anneme adıyorum.”

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.