'41 öğrenci Kızılay'ın dağıttığı kek ve meyve suyundan zehirlendi' iddiasına Kızılay'dan açıklama!

'41 öğrenci Kızılay'ın dağıttığı kek ve meyve suyundan zehirlendi' iddiasına Kızılay'dan açıklama!

İzmir'de 41 öğrencinin Türk Kızılayı tarafından dağıtılan kek ve meyve suları nedeniyle gıda zehirlenmesi yaşadığı iddia edilmişti. O iddiaya Kızılay'dan açıklama geldi.

İzmir'in Buca İlçesi'nde bulunan Sevgi Ferit Akın Ortaokulu'nda 41 öğrenci mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikayeti ile hastaneye kaldırılmış, öğrencilerin Türk Kızılayı tarafından dağıtılan kek ve meyve suları nedeniyle gıda zehirlenmesi yaşadığı iddia edilmişti.

İddiaların ardından Türk Kızılay'ı yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada 'Okul yetkililerinin veli iletişim gruplarından çocukların şikâyetlerinin Kızılay’ın ikram malzemelerine bağlı olabileceği yönündeki iddiaları ise tamamen gerçek dışıdır.' ifadesi kullanıldı.

 

İşte o açıklama:

 

'İzmir’in Buca İlçesinde bulunan ilk öğretim okullarında düzenlenen gezici sinema etkinliği sırasında Sevgi Fırat Akın İlk öğretim okulunda bazı öğrencilerin gıda zehirlenmesi şüphesi ile sağlık kontrolünden geçirilmesi üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması ihtiyacı doğmuştur.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın okullarda gezici sinema projesi İzmir’in Buca İlçesinde bulunan ilk öğretim okullarında sinema gösterimi yapılması planlanmıştır.

Mülki idare amirlerinin talebi üzerine Kızılay Buca Şubesi tarafından öğrencilere kek ve meyve suyu ikramında bulunulmuştur. Bu kapsamda Buca ilçesinde etkinliğe katılan 1.190 çocuğa ikramda bulunulmuştur.

İkram malzemeleri dağıtımdan bir gün önce Türkiye çapında şubeleri bulunan büyük bir toptancı marketten temin edilmiş olup, son kullanım tarihleri 2022 ve 2023 yıllarına kadardır.

Buna ilişkin faturalar ve diğer belgeler İzmir Tarım İlçe Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmiştir. Etkinliğe katılan çocuklardan bazılarının mide bulantısı gibi şikâyetleri üzerine okul müdürü, okula sağlık ekiplerini çağırmış, sağlık kontrolünden geçirilen çocuklar tıbbi müdahalenin
ardından taburcu edilmiştir.

Okul yetkililerinin veli iletişim gruplarından çocukların şikâyetlerinin Kızılay’ın ikram malzemelerine bağlı olabileceği yönündeki iddiaları ise tamamen gerçek dışıdır. Tarım İlçe Müdürlüğü uzmanlarının yaptıkları ilk incelemelerde yaygın tüketimi bulunan tanınmış markalara ait ürünlerde sağlık açısından herhangi bir sakıncanın olmadığı anlaşılmıştır.

Kızılay, bu bilgileri yayan kişiler hakkında Kurum’un itibarına verdikleri zarar nedeniyle yasal süreçleri başlatma hakkını da değerlendirmektedir.

Yapılan ilk incelemenin ardından uzmanlar incelemelerini okul kantininde satılan ürünlere yöneltmişler ve kantindeki tüm ürünlerden numuneler alınmıştır. Tarım İlçe Müdürlüğü uzmanları bu çerçevedeki araştırmalarını sürdürmektedirler.

Her yıl yaklaşık 30 milyon kişiye yurt içinde ve yurt dışında yardım malzemesi ulaştıran Kızılay, 153 yıllık kurum kültürünün bir uzantısı olarak her türlü titizliği göstermektedir. Kaldı ki çocuklara yönelik çalışmalarda özel bir hassasiyet gösterilmektedir. Kızılay, İzmir’de yaşanan üzücü olayla ilgili süreci yakından takip etmeye devam etmektedir. Varsa sorumluların açığa çıkartılması için uzmanlara her türlü destek verilmektedir. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.'

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.