4,5G fiyatları tüketiciyi üzecek

4,5G fiyatları tüketiciyi üzecek

1 Nisan tarihinde resmi olarak ülkece 4,5G teknolojisine adımımızı atacağız. Ancak bu yeni teknoloji beraberinde tüketicinin başını ağrıtabilecek bir fiyat politikası ile geliyor.

Yaklaşık 2 ay sonra adım atacağımız 4,5G teknolojisinin getirileri oldukça fazla. Fakat bu getirilerin karşılığında tüketicinin ödeyeceği fiyat biraz üzebilir. 

 

1 Nisan tarihinde resmi olarak ülkece 4,5G  teknolojisine adımımızı atacağız. Bu sebeple de özellikle GSM operatörlerinde yoğun bir çalışma söz konusu. Kampanyalar, avantajlar vs. Üstelik 4,5G  destekli SIM kartı olmayan kullanıcılar ücretsiz ya da son derece az bir rakam ödeyerek bu SIM kartlarına sahip olabiliyor.


Buraya kadar her şey çok güzel. Yavaş yavaş hem sağlayıcı firmalar, hem de tüketicileri 4,5G  hazırlıklarını yapıyor. Fakat asıl can alıcı nokta tüketicinin muhtemelen başını ağrıtacak; fiyatlar.
 

4,5G GELİNCE KOTA İHTİYACI DA ARTACAK
 
 
4,5G  tüketiciye muazzam bir internet hızı sunmayı amaçlıyor. Hal böyle olunca da tüketici daha fazla ve hızlı internet kullanacak ve daha fazla kotaya ihtiyaç duyacak. Bu durumun farkında olan GSM operatörler internet kotalarını 10GB'ye kadar yükseltmiş durumda. Ancak bununla birlikte fiyatlarda da bir yükseliş söz konusu.
 

EN AZ 70-100 LİRA GÖZDEN ÇIKARILMAK ZORUNDA

NTV'nin yer verdiği habere göre 4,5G teknolojisi ile birlikte 10GB kotalı internet kullanmak isteyen tüketiciler, en az 70 ile 100 lira arasında bir fiyatı gözden çıkaracak. Yani şu an GSM operatörlerinin özel olarak sunduğu üst seviye paketlerin fiyatı, 4,5G 'nin 10GB kotalı paketleri için bir nevi başlangıç fiyatı olacak.

Bu durumun kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu. Fakat şu anki mevcut paket fiyatlarından bile şikayetçi olan binlerce hatta milyonlarca tüketici bulunurken 4,5G 'nin nasıl bir yaklaşım alacağı biraz soru işareti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.