465 milyon borcu olan AK Parti'li belediye 600 bin liralık makam aracı aldı

465 milyon borcu olan AK Parti'li belediye 600 bin liralık makam aracı aldı

465 milyon lira borcu bulunan AK Parti'li Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, kendisine 600 bin liralık makam aracı aldı.

465 milyon lira borcu olan AK Parti'li Keçiören Belediyesi'nin borcu kenarda dururken Turgut Altınok'un belediyeye bağlı olan şirketlerden kendisine bütçe ayırarak 600 bin lira değerinde Audi A6 marka makam aracını altına çektiği ve buna binmeye başladığı belirtildi.

CHP'li olan Meclis Üyesi Selçuk Karadağ, 140 milyon lira borcu bulunan bir belediye şirketinin vergi ve sigorta primlerini bile ödeyemez haldeyken makam aracı olarak 600 bin lira değerinde Audi A6 aldığını ve bunu Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'a verdiğini söyledi.

Keçiören Belediyesi'nin toplamda 465 milyon lira borcu olduğunu ifade eden Karadağ, bu paranın 140 milyon liralık kısmının ise belediye şirketi borcu olduğunu belirtti. Vergi ile beraber sigorta primlerini bile ödeyemeyen bir şirketin bu paraları nereden bulunduğu anlamadığını söyleyen Karadağ, 595 bin lira nakit para alındığını ve bu parayı belediyeye hibe ettiğini ve Turgut Altınok'a hibe edildiğini dile getirdi.

 

audi.jpg

 

2014 ila 2019 yılları arasında 5 senelik süreçte belediyenin 267 milyon liralık gayrimenkulü sattığını da belirten Karadağ, Cumhuriyet Kulesi içinde 50 milyon liralık kredi alındığı ve kulenin yeniden dönemde açılıp açılmayacağı merak konusu iken geçen dönem içinde de bütçeden bir 30 milyon lira değerinde bir para ayrıldığının da belirlendiğini ifade etti.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.