47 İle alarm verildi! İstanbul'a son 7 yılın en güçlü kar yağışı geliyor

47 İle alarm verildi! İstanbul'a son 7 yılın en güçlü kar yağışı geliyor

Meteoroloji uzmanlarından İstanbul için kar müjdesi geldi. Uzmanlar, İstanbul'da son 7 yılın en yoğun kar yağışının görüleceğini söyledi.

Yeni yıl öncesi İstanbul için beklenen kar yağışı gelmezken, İstanbul'a karın yağacağı tarih neredeyse kesinleşti gibi. Kerem Ökten "kesin tarihi veriyorum" deyip son 7 yılın en güçlü kar yağışının başlayacağı tarihi duyurdu. Orhan Şen, o tarih için "yüzde 60 ihtimal" dedi. Meteoroloji ise bugün için Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere  47 şehirde sağanak yağış alarmı verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu tahminlerini yayımladı.

Sosyal medya hesabından paylaşılan 7 günlük hava durumu tahminlerine göre yağışlar hafta boyu sürecek. Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre salı günü (bugün) yurdun büyük bölümünde sağanak yağış bekleniyor.

 

SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENEN İLLER

 

Kırklareli, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Tekirdağ, Yalova, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Kütahya, Uşak, Denizli, Muğla, Aydın, İzmir, Manisa, Antalya, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Ankara, Konya, Karaman, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırşehir, Aksaray, Yozgat, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Tokat, Çorum, Giresun, Sivas, Nevşehir.

İstanbul için yılbaşı öncesi beklenen kar yağışı gelmedi. Yeni yıla girilmesinin ardından hava hareketlerinde çarpıcı gelişmelerin yaşandığını belirten meteoroloji uzmanlar, kar yağışı için muhtemel tarih konusunda fikir birliğine vardı.

 

KAR İÇİN KESİN TARİH VERİLDİ

 

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İstanbul'da Kar için kesin tarih veriyorum. 11 Ocak..." ifadelerini kullanarak, tarihi şehrin beyaz örtüye bürüneceği günü duyurdu.

Kerem Ökten, 2017 yılında yaşanan ve son yılların en yüksek kar yağışının gerçekleştiği dönemlere ait görseller ve paylaşımlarda bulundu. Bu paylaşımlar, takipçileri tarafından 7 yıl önce meydana gelen kar yağışına benzer bir şiddette kar fırtınasının İstanbul'u beklediği yorumlarına neden oldu.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için 10 gün içerisinde kar ihtimalinin olduğunu vurguladı. Sosyal medyadan açıklama yapan Prof. Dr. Şen, "10-11 Ocak gibi İstanbul'a kar gelebilir. Bu tahminin gerçekleşme olasılığı bugün için yüzde 60 civarında." dedi.

İlerleyen günlerde İstanbul için kar yağışı olasılığın güncelleyeceğini belirten Orhan Şen, "Gün yaklaştıkça yüzde artabilir de azalabilir de. Biliyorsunuz ben sağlamcıyım. Hepinize tekrar iyi yıllar diliyorum" ifadesini kullandı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.