'5 bin liralık ikramiye tüm emeklilere verilecek' iddiası

'5 bin liralık ikramiye tüm emeklilere verilecek' iddiası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 bin liralık ikramiyeden tüm emeklilerin yararlanabilmesi için talimat verdiği iddia edildi.

Çalışmayan emeklilere tek seferlik 5 bin TL ikramiye verildi.

Çalışan ve çalışmayan emekli ayrımı kıt kanaat geçinen emeklileri ayağa kaldırdı.

Tepkiler çığ gibi çoğaldı. Konuyla ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Erdoğan, ikramiyenin tüm emeklileri kapsaması için talimat verdi.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikramiyenin tüm emeklileri kapsaması için talimat verdiğini yazdı.

 

İşte Babacan'ın konuyla ilgili bugünkü yazısı:

 

'Erdoğan, tüm emeklileri kapsama alacak bir çalışma yapılması talimatını verdi. Ek düzenleme yapmak için çalışmalar sürerken AK Parti yöneticileri diğer çalışan emeklilerin kapsam dışında kalmasının yerel seçim öncesi sıkıntı yaratacağı ve ihtiyacı olduğu için çalışmak zorunda kalan emeklilerin tepkisinin arttığını ifade ettiler. Bu konu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a götürüldü. Parti yöneticilerinin görüşmede, “İstisnalar bize sıkıntı çıkartıyor. Emeklilere verdiğimiz ikramiye değil, istisnalar tartışılıyor. Olumlu bir şey yapalım dedik, sürekli olumsuzluk konuşuluyor. Şimdi belli kesimin ikramiye almasını sağlarsak bu kez dışında kalanlardan büyük tepki alacağız. Bir düzenleme yapıp çalışan emekliler dahil tüm emeklilerin ikramiyeden yararlanmasını sağlayalım” önerisini dile getirdiler.

Erdoğan’ın bu öneriye sıcak baktığı ve maliyet hesabı çıkartılmasını istediği öğrenildi. Cumhurbaşkanının, Hazine ve Maliye Bakanı ile Çalışma Bakanı'ndan konunun yeniden değerlendirilmesi, kapsam dışında kalanların ikramiye alabilmesi için çalışma yapılmasını istediği dile getirildi. Kısa sürede tamamlanması istenilen çalışmadan olumlu sonuç çıkarsa tüm emeklilere ayrım yapılmadan ikramiye verilmesi yönünde bir düzenleme önümüzdeki günlerde Meclis Başkanlığı’na sunulacak torba yasa teklifi içine konulacak."


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.