54. Kütüphane Haftası yeni sloganıyla kutlanmaya başlandı

54. Kütüphane Haftası yeni sloganıyla kutlanmaya başlandı

54.Kütüphane Haftası bu yıl, “Yeni nesil çocuklar, yeni nesil kütüphaneler” sloganıyla kutlanmaya başlandı.

Bu yıl, 54.’üncüsü gerçekleştirilen Kütüphane Haftası etkinliklerinin açılış programı, İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda yapıldı.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlik bu yıl, “Yeni nesil çocuklar, yeni nesil kütüphaneler” temasıyla gerçekleştirildi.

25774.jpg

Açılış töreninde konuşan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, "İstanbul Üniversitesi kütüphanelerinde nadir eserler gibi birçok değer yer almaktadır. Bu değerlere gerekli ehemmiyeti gösteriyor ve eskimeyen tek teknoloji olan kitabı günümüzün bilgi teknolojileri ile buluşturup kaliteli şartlarda hizmete sunmaya gayret ediyoruz." dedi.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, 24 saat hizmet veren devlet kütüphanelerine değinerek, "Beyazıt Devlet Kütüphanesi 24 saat hizmete açık. Ne zaman saat 00.00'da dolarsa hemen karşısındaki Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi 24 saat hizmet sunmaya hazırdır.” diye konuştu.

Kütüphanelerin “üçüncü mekan” olarak tasarlandığını belirten Yılmaz, "Kütüphanelerde ders de çalışılacak, sohbet de edilecek, çay da içilecek, her türlü etkinlik yapılacak. Bu anlamda Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul başta olmak üzere zamanın ruhuna uygun yeni konseptler geliştirmeye çalışıyor. Artık, kütüphanelerimiz mimarisinden iç dokusuna, donanımından cep sinema salonlarına varıncaya kadar ayrıntılı bir şekilde planlanıyor. “ dedi.

Program kapsamında, çocuk, genç ve yetişkin kategorisinde bir yıl içinde en çok kitap okuyan kitapseverler ödüllendirildi.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.