“5GTR Forum Buluşması ve Çalışma Grupları Çalıştayı” BTK’da Gerçekleşti

“5GTR Forum Buluşması ve Çalışma Grupları Çalıştayı” BTK’da Gerçekleşti

5GTR Forum Buluşması Ve Çalışma Grupları Çalıştayı’nın ilk toplantısı gerçekleştirildi. BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, “Bizler bu yola çıkarken hedefimizi 5G değil, 5G ve Ötesi şeklinde koyduk” dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda düzenlenen “5GTR Forum Buluşması ve Çalışma Grubu Çalıştayı“nda akademisyenler, İlgili Kamu Kurumlar, İşletmeciler, Sivil Toplu Kuruluşları, Üreticiler ve Tedarikçilerden oluşan 5GTR Forum üyesi yaklaşık 200 katılımcı bir araya geldi. Çalıştay ile, 5G ve ötesi yeni nesil haberleşme sistemlerinde ulusal ve uluslararası pazarlarda yer alacak yerli/milli ürün, hizmet ve teknolojiler geliştirilmesinin sağlanması vizyonu çerçevesinde çalışmalar başlatılıp, önemli adımlar atıldı.

Tüm gün süren çalıştayın açılışında konuşan BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Türkiye’nin bu konuda izlemesi gereken yol haritası hakkında bilgi verdi. Çalışma gruplarının, uzun vadeli planlamalar yaparak ülkenin 5G ve Ötesi stratejisi üzerine kafa yorması gerektiğini vurgulayan Sayan, “aynı zamanda öncelikli konuları belirleyerek projeler üretmeye başlamak çok büyük önem arz ediyor. Bu bağlamda elbette BTK olarak bizler ve hâlihazırda belirlenmiş koordinatörlerimize de büyük iş düşüyor” dedi.

-"Hedefimiz 5G Değil 5G ve Ötesi"-

5G’nin bir anda yerleşmeyeceği gibi bir anda da sonlanmayacağını ifade eden Başkan Sayan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizler bu yola çıkarken hedefimizi 5G değil, ‘5G ve Ötesi’ şeklinde koyduk. Artık iletişim sektöründe sürekli yeni teknolojilerin, diğerlerini domine ettiği ve farklı şebekelerin birlikte çalıştığı uzun soluklu, heterojen ve esnek bir yapıya gidiyoruz. Bu nedenle ilk standartları ve ticari kullanımları 2020 yılını hedefleyen 5G’yi değil, 4.5G şebekesinden başlayarak öteye uzanacak bir bilgi ve iletişim teknolojileri ekosistemi oluşturmayı hedefimiz ve başarı ölçütümüz kabul ediyoruz.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.