6 yaşındaki çocuğa istismar davasında 'Baba, psikolog ve savcıdan şikayetçi oldu' iddiası

6 yaşındaki çocuğa istismar davasında 'Baba, psikolog ve savcıdan şikayetçi oldu' iddiası

6 yaşındaki kızı H.K.G.'yi, müridi Kadir İstekli ile evlendirdiği gerekçesiyle yargılanan Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızının ifadesini alan savcı ve psikolog hakkında yönlendirme iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu iddia edildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame kamuoyuna yansıyınca tepkilere yol açmıştı. Şimdilerde 25 yaşında ve Kadir İstekli’den 2 çocuğu olan H.K.G’nin ifadesiyle açılan davanın iddianamesine göre; Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel ile eşi Fatıma Gümüşel, kızları H.K.G. 6 yaşındayken 29 yaşındaki müritleri Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddia edilmişti.

Habertürk muhabiri Ceylan Sever'in haberine göre, Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve 17 Temmuz'a ertelenen davada, Yusuf Ziya Gümüşel’in, ilk ifadeyi alan kadın savcı hakkında bulunduğu suç duyurusu dosyasını da incelemek üzere mahkemeye getirilmesini istediği iddia edildi.

 

SAVCI VE PSİKOLOG HAKKINDA SUÇ DUYURUSU


Bu süreç içerisinde Yusuf Ziya Gümüşel avukatı aracılığıyla, kızı H.K.G.’nin ilk ifadesini alan kadın savcı ve H.K.G. dava aşamasında ifade verirken duruşma salonunda bulunan kadın psikolog hakkında suç duyurusunda bulunduğu iddia edildi.

 

METRO SALDIRGANI İÇİN DERS GİBİ TUTUKLAMA YAZISI YAZMIŞTI


O kadın savcının, 2021 yılında İstanbul Kadıköy- Tavşantepe Metrosu'nda anne ile kızına elinde bıçakla tehdit ve hakaretler yağdıran Emrah Yılmaz hakkında ders niteliğinde sevk yazısı yazan savcı olduğu iddia edildi. Savcı, Sulh Ceza Hakimliği’nde şüpheli hakkında tutuklama talep ederken, “şüphelinin eyleminin yalnızca tartıştığı müştekilere yönelik değil o anda trende ve platformda bulunan yolcuların, hatta tüm kadınların özgürce yaşama, sokakta bulunma ve hayatlarına devam etme haklarına saldırıdır." ifadelerini kullanmıştı.

 

'SAVCI İFADEYİ DEĞİŞTİRDİ' İDDİASI


Yusuf Ziya Gümüşel’in avukatı tarafından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede H.K.G’nin duruşmada verdiği ifadeler gerekçe gösterildi. Dilekçeye göre H.K.G.'nin mahkemede verdiği ifadesinde, 2020 yılında verdiği ilk suç duyurusunu yalanladığı, iddiaya göre mahkemede; suç duyurusunu alan kadın savcıya detay vermediğini, sorularına evet ve hayır şeklinde kısa cevaplar verdiğini ifade ettiği ileri sürüldü. Suç duyurusunda yer aldığı belirtilen iddiaya göre; savcının, dosya medyatik bir hal alsın diye kasten mağdurun ifadelerini değiştirerek Gümüşel’e iftira attığı şeklinde iddia edildi.

 

'PSİKOLOG YÖNLENDİRMEDE BULUNDU' İDDİASI


Psikolog hakkında yapılan şikayette ise şu iddia yer aldı:

 

“H.K.G., duruşmada beyanda bulunurken aniden psikoloğa dönüp, ‘yeter mi?’ diye sormaktadır. Her ikisi de sonradan bu konuşmayı ikrar etmiştir.” Bu nedenle de psikoloğun H.K.G.’nin mahkemede anlatacaklarını ezberlettiği, bir yönlendirme olduğu ileri sürüldü.

Kadın savcının dosyası Hakimler ve Savcılar Kurulu’na, Psikoloğun dosyası ise Memur Suçları Bürosu’na gönderildi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.