6 yaşındaki kızını evlendiren İsmailağa şeyhi Yusuf Ziya Gümüşel konuştu: Haber iddiadan ibarettir

6 yaşındaki kızını evlendiren İsmailağa şeyhi Yusuf Ziya Gümüşel konuştu: Haber iddiadan ibarettir

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi altı yaşındayken imam nikahıyla 'evlendirdiği' ortaya çıkmıştı. Gümüşel'den konuya ilişkin yazılı açıklama geldi.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin, babasının kendisini 2002’de altı yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiği’ ve çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını belirterek şikâyetçi olduğu ortaya çıkmış, olay Türkiye gündemine oturmuştu.

İddialarının odağında olan Yusuf Ziya Gümüşel yazılı bir açıklamada bulundu

Haberin şahsı ve ailesini hedef gösterdiğini savunan Gümüşel, “03.12.2022 tarihinde BirGün gazete ve internet sitesinde Timur Soykan imzasıyla yayımlanan haber, şahsımı ve ailemizi hedef göstererek yargılanması başlamamış bir davadaki yalan iddiaları yayımlayarak bunun üzerinden İslami değer ve yargılara sahip insanları tahkir etmeye yönelik tezgahlanmış bir projenin ürünüdür.” açıklamasında bulundu.


"MAHKEME KARARI GİBİ SUNULMASI MASUMİYET KARİNESİNİN İHLALİ"


İddiaların hedefindeki kızın İslami ve hukuki kurallara uygun olarak medeni kanunun reşit saydığı yaşta evlendiğini ve ailesi ile başka kişilerin konu hakkında baskıda bulunmadığını vurgulayan Gümüşel, “Son yıllarda ailevi sorunlar nedeniyle psikolojik sıkıntılar yaşayan 26 yaşındaki kızımız bir takım yapıların etkisine girerek, eşinden evinden ayrılmış, bir başka yerde yaşamaya başlamış ve 12.10.2021 tarihinde anlaşmalı olarak boşanmıştır. Bu süreçte kızımız etkisinde olduğu yapıların yönlendirmesiyle habere konu dil ve mahiyette bir takım iddialara ile suç duyurusunda bulunmuş olup hazırlanan iddianamenin mahkeme kararı gibi sunulması masumiyet karinesinin ihlalidir.” dedi.


"HABER İDDİADAN İBARETTİR"


Gümüşel açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:


“Tekrar ifade etmemiz gerekirse bu haber tamamen iddiadan ibarettir.
Mahkeme süreci devam etmektedir ve iddia edilen konuların aksine deliller mahkemeye sunulmuş olup, yargılama sürecinde tüm gerçekler açıklığa kavuşacaktır. 
Biz iki seneden beridir kızımızın ve torunumuzun sıkıntılarının üzüntüsünü yaşarken, böyle meşum bir vaziyette üzüntümüzün suistimal edilerek camiamızın hedef haline getirilmesi ayrı bir kahır sebebi olmuştur.

 

"YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ"


Şahsımıza ve ailemize süreci devam eden bir davanın iddianamesi üzerinden yalan, iftira atan ve hakarette bulunan kişi ve kurumlar hakkında tüm yasal yollara başvuracağımızı ifade etmek isteriz. Sürecin akışı içinde mahkemelerimizin hakikati ortaya çıkartacağı noktasındaki inancımız tamdır.”

 

NE OLMUŞTU?

 

Altı yaşındayken babası Gümüşel’in 29 yaşındaki bir ‘müridiyle’ imam nikahı kıyılan H.K.G. şikayetçi olarak ifadesinde cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini anlattı.

2012’de doktorun ihbarıyla başlayan H.K.G.’nin cinsel istismarına yönelik soruşturmanın da üstü örtüldü. H.K.G. o tarihte 14 yaşındaydı.

Devam eden tecavüzler üzerine H.K.G. 30 Kasım 2020’de vücudunda morluklarla ve elindeki belgelerle İstanbul Anadolu savcılığına gidip şikayetçi oldu ve evi terk etti.Ancak bütün delillere karşın iki yıl boyunca şikayetiyle ilgili dava açılmadı. Ne tecavüzcü ne de buna yol açan annesiyle babası tutuklandı. Nihayet 30 Ekim’de İstanbul Anadolu başsavcılığının iddianamesi tamamlandı. Savcı iddianamede H.K.G.’nin anne ve babasının tecavüze göz yumduğunu anlattı. İddianamede H.K.G.’nin zorla evlendirildiği Kadir İstekli, tarikat lideri baba Yusuf Ziya Gümüşel ile anne Fatma Gümüşel’in zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı suçunu işlediklerini belirtildi. Üç sanığın en az 27’şer yıl hapisle cezalandırılmaları istendi. Ayrıca savcı, Kadir İstekli için cinsel saldırı suçundan da ceza talep etti. Ancak şu ana kadar hiçbir şüpheli tutuklanmadı.

Cinsel istismar şüphelisi olan baba Yusuf Ziya Gümüşel’in kurduğu ve yönettiği Hiranur Vakfı’nın Sancaktepe’deki külliyesindeyse ‘eğitimler’ devam ediyor. 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.