60 yıllık bir ayakkabı firması daha iflas etti

60 yıllık bir ayakkabı firması daha iflas etti

Ayakkabı sektöründe yaşanan dar boğaz bir firmanın daha iflas etmesine sebep oldu. Ekonomik krizin pençesinden kurtulamayan Beta ayakkabı için mahkeme iflas kararı verdi

 

Ekonomik krizden en fazla etkilenen sektörlerden birisi de ayakkabıcılık sektöre. Piyasanın önde gelen ayakkabı imalatı ve satışı yapan bir çok marka daha önce konkordatoya gitmiş, bazıları da mağazalarını kapatarak iflas etmişti.

Bu sektörün önemli isimlerinden olan Beta Ayakkabı da krize dayanamadı.

 2018 yılında konkordato talep eden Beta'nın pazarlama faaliyetlerini yürüten Beta İç ve Dış Pazarlama A.Ş için Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi iflas kararı verdi. Diğer şirketi olan BETA Ayakkabı San. A.Ş için ise konkordato süresi bitti.

 

beta-ayakkabi.JPG

 

50 MAĞAZASINI KAPATTI

50 mağazasının yaşanan bu iflas nedeniyle kapandığını söyleyen BETA Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Taner İkiışık, bundan sonraki süreçte ihracata ve internetten satışa yönelecekleri bilgisini vererek, “BETA Ayakkabı’da üretim devam ediyor. İmalat devam ediyor. Kendim tekrar faaliyet gösteriyorum.  Mağazalarda bir satış yok ama üretim yapıyorum. İnternetten satış var. BETA Ayakkabı’da borç çok fazla değil. Mesela alacaklı olan dericilerle konuşuyorum hepsi şirketin devamlılığı için alacaklarından belli bir süre için fedakarlık yapıyorlar hatta bazıları borçlarını siliyorlar” dedi.

Şirketin bu süreçten çıkacağına inandığını anlatan İkiışık, ihracata yönelik temaslarda bulunduklarını söyledi.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.