63 mağazasını daha kapatıyor!

63 mağazasını daha kapatıyor!

Perakende sektörünün en eskilerinden olan dev şirket, 63 mağazasını daha kapatıyor. İşte ayrıntılar;

ABD merkezli dev şirket Sears, satışların giderek düşmesi nedeniyle sürekli zarar ettiği için 63 mağazasını daha kapatma kararı aldı. Dev şirket, geçen yıl da 400 mağazasını birden kapatmıştı.

400 MAĞAZASINI DAHA KAPATMIŞTI

Perakende sektörünün en eskilerinden biri olan ABD merkezli Sears şirketi, 132 yıl önce kuruldu. Sektördeki köklü yapısına rağmen gittikçe düşen satışlar yüzünden, şirket zarar etmeye başladı. Dev firma, satışların yüzde 31 düşmesi nedeniyle 63 mağazasını daha kapatma kararı aldı. Son 8 yıl içinde 11 milyar doların üzerinde zarar eden şirket geçen yıl da 400 mağazasını kapatmıştı.

sears-sirketi-63-magazasini-kapatiyor-siayset-cafe.jpg

Şirket yönetimi kâr etmeyen mağazalarını belirleyerek kısa süre içinde 63 tanesinin kapatılacağını duyurdu. Bu sayının daha önce 72 olarak belirlendiği ancak daha sonrasında indirildiği açıklandı. 9 mağazanın ise yeniden değerlendirileceği duyuruldu.

Chicago merkezli şirket 63 mağazasını da kapatıldıktan sonra geriye 831 mağaza kalacak. 2005 yılında toplam 3500 mağazaya sahip olan şirket mağaza sayısı açısından yüzde 75'in üzerinde eridi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.