6'lı masada koltuk kavgası devam ediyor! 'Gültekin Uysal aday olursa açık ara seçilir'

6'lı masada koltuk kavgası devam ediyor! 'Gültekin Uysal aday olursa açık ara seçilir'

6'lı masada aday tartışmaları hız kesmeden devam ederken koltuk savaşlarına bir isim daha eklendi.

2023'te yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine az bir süre kaldı.

Millet ittifakını oluşturan 6'lı masa liderleri ise aylardır bir araya gelip dağılmalarına rağmen henüz aday çıkarabilmiş değil.

Aday çıkaramadıkları gibi her partiden "Aday bizden çıkarsa kesin seçilir" açıklaması geliyor. Bu açıklamalardan biri de ittifakta en küçük lider olarak bilinen Demokrat Parti'den geldi.

Ankara Masası TV'de, "Arka Plan" programında konuşan Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayına dair açıklamalarda bulundu.

Masadan çıkan bir adayın seçilme ihtimaline değinen Delikanlı, "6'lı masanın adayı, o liderlerden biri olur, o lider de açık farkla seçilir. Gültekin Uysal aday olursa elbette açık ara seçilir. Çokta rahat seçilir." dedi.

Genel Başkanı'nı bol bol öven Delikanlı, "Türkiye Cumhuriyeti'nin merkez sağının, kemikleşmiş, merkez sağın çimentosundan bahsediyoruz. Onun liderinden bahsediyoruz. 77 yıllık bir geleneğin, mirasçılık yapmayıp, üzerine koyan gencecik, eğitimli, donanımlı, partisinin ışığını söndürmemiş, direnmiş, hiçbir zaman hükümete sırtını dayamamış, bir liderden bahsediyoruz." ifadelerini kullandı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.