6'lı Masa'dan Kılıçdaroğlu'nun ABD'li danışmanı Jeremy Rifkin'e veto!

6'lı Masa'dan Kılıçdaroğlu'nun ABD'li danışmanı Jeremy Rifkin'e veto!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD’li danışmanı Jeremy Rifkin'e 6'lı Masa'nın ortaklarından İYİ Parti ve Gelecek Partisi’nden veto geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD’li danışmanı gündem olmaya devam ediyor. Her konuştuğu kelimesi dolar olan Jeremy Rifkin Altılı Masa’yı da bölmüş durumda. Rifkin’e mesafeli yaklaşan İYİ Parti ve Gelecek Partisi kulislerinde yabancı danışmanın yanlış anlaşılacağı ve yerli ekonomi düşüncesine zarar verebileceği konuşuluyor.

 

ÜÇ PARTİ OLUMLU BAKIYOR

 

CHP’nin ortakları arasında olan, DEVA, Saadet Partisi ve Demokrat Parti, Kılıçdaroğlu’nun yeni ekonomi danışmanına olumlu yaklaşıyor. Masanın bu ortakları, Rifkin’in ekonomiyi bilen biri olarak faydalı olabileceği ve ses getirebileceği ifade ediliyor.

 

YERLİ EKONOMİYE ZARAR VERİR

 

Masanın diğer ayağında ise Rifkin’in CHP’de olmasının 6’lı masa ve yerli ekonomi düşüncesine zarar verebileceği de düşünülüyor. Masada bu düşüncede olan partiler ise Gelecek Partisi ve İYİ Parti. Bu partilerin kulislerine yansıyanlara göre, bu stratejinin iyi yapılması gerektiği belirtiliyor. Yabancı bir ismin atanmasının yerli ekonomi düşüncesine ters düşebileceği çekincesi dillendiriliyor. Bu tercihin topluma çok iyi anlatılması gerektiği vurgulanıyor.

 

İLK FİKİR AYRILIĞI DEĞİL

 

6’lı masanın ortakları, daha önce başörtüsü, zorunlu din dersi ve İstanbul Sözleşmesi gibi konularda fikir ayrılıkları yaşamıştı. Hatta bu konuların hazırlanan Anayasa taslağında “uykuya bırakılmasına” karar verilmişti.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.