7 binden fazla hesabı kapatan Twitter FETÖ hesaplarına dokunmuyor

7 binden fazla hesabı kapatan Twitter FETÖ hesaplarına dokunmuyor

Ulusalcı ve AK Partili 7 binden fazla hesabı 'manipülasyon' yaptıkları gerekçesiyle kapatan Twitter FETÖ hesaplarına ise dokunmadı.

Twitter, Türkiye’den 7 bin 340 hesabı “manipülasyonu engelleme politikalarını ihlal ettikleri” gerekçesiyle kapattığını açıklamıştı. Twitter, sadece Ulusalcı ve AK Partili hesapları kapattı. FETÖ'nün en önemli silahı olan trol hesaplara ise dokunmadı.

Twitter’ın açıklamasında, “esas olarak Türkiye içerisindeki kullanıcıları hedef alan, koordineli bir şekilde sahte faaliyetlerde bulunan kullanıcıların oluşturduğu ağın” 2020 yılı başlarında tespit edildiği ifade edildi.

 

TWITTER'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Açıklamada, “Bu ağın teknik göstergeleri ve hesapların davranışlarına dayanarak yaptığımız analizlerde, sahte ve ele geçirilmiş hesapların, AK Parti yanlısı siyasi söylemlerin yayılması için kullanıldığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güçlü destek verdiği görülmüştür. Bugün 7 bin 340 hesabı arşivlerde ifşa ediyoruz” denildi.

KARAR TARTIŞMA YARATTI
Twitter’ın kararı Türkiye’de tartışma yarattı. Muhalifler kararı alkışlarken AK Parti ve Ulusalcı cephelerden ise sert tepki geldi.

Tartışmanın bir noktası ise, Twitter’ın sosyal medyada “manipülasyon” konusunda uzman olan FETÖ hesaplarına bugüne kadar dokunmaması oldu. Sosyal medyada yapılan eleştiriler arasında "Manipülsyona dayalı paylaşım yapan FETÖ hesapların neden askıya alınmadığı" ve "Twitter'ın trol hesap temizliğinin ölçüsü ve standardının ne olduğu" soruları yer aldı. 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.