7. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali başladı

7. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali başladı

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından ‘herkes için adalet’ temasıyla düzenlenen "7. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali"nin açılış programı, sinema ve sanat dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla Cemal Reşit Salonu'nda gerçekleştirildi

Sema gösterisiyle başlayan programda konuşan Festival Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, adalet temalı festival sayesinde hukuk ve sinema dünyasının bir araya geldiğini belirterek, "Biz adalet terazisine tutunmak için uğraş veriyoruz ama dünyamızda durum biraz farklı. Her yıl din, dil, ırk, mezhep, kültür ve ekonomik gibi birçok bakımdan ayrıştırmalar yapılıyor." dedi.

 

Sözüer, tarih boyunca savaş nedenlerinin hiç değişmediğine vurgu yaparak, şunları kaydetti: "Yaşanan trajedilerin gerçek sebebi insanlar arasındaki farklılıklar değildir. Bunlar sadece bölme, cepheleştirme ve yöneltmek için kullanılmaktadır. Bugün Amerika'dan Avrupa'ya kadar, özellikle Müslümanlara, mültecilere yönelik nefret söylemi ve uygulamalarında da aynı durum söz konusu. Halbuki insanlığın büyük bir çoğunluğu barış ve adalet istemektedir. Ancak bu istek bugün de gerçekleşmekten çok uzaktadır. Demek ki tarihten yeterli ders çıkarmaktan da oldukça uzaktayız. İşte Suç ve Ceza Festivali'ni başlatıp sürdürürken bizim arzumuz barış ve adaletin sağlanmasında küçük de olsa kendi çapımızda katkı sağlamaktır."

 

Pınar Altuğ ve Yekta Kopan'ın sunuculuğunu üstlendiği programda, jüri ödüllerine plaket takdiminin yanı sıra "Sinema Onur Ödülü" Menderes Samancılar tarafından Erden Kıral'a, "Akademik Onur Ödülü" ise sağlık nedenleriyle programa katılamayan Prof. Dr. Claus Roxin adına Prof. Dr. Osman İsfen'e verildi. Program Sam Garbaski imzalı "Elveda Almanya" adlı filmin gösterimiyle sona ererken, gösterim öncesinde filmde rol alan Türk oyuncu Tim Seyfi de kısa bir konuşma yaptı.

 

Festival kapsamında 30 film izlenime sunulacak. Festival kapsamında yapılan "Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması"nda "Ayaz", "Hayatın İçinde", "Davetsiz Konuk", "Güzel ve İtler", "Yol Ayrımı", "Geçmişteki Sır", "Hemşireler", "Rehineler", "Erkekler Ağlamaz" ve "Mor Ufuklar" olmak üzere toplam 10 film yarışıyor. Yarışma sonucunda "En İyi Film"e 10 bin avro ödül verilecek. Feride Çiçekoğlu'nun başkanlığını üstlendiği uzun metraj film yarışması jürisinde Demet Evgar, Selman Dursun, Tarık Tufan ve Barry Ward yer alıyor.

 

"Altın Terazi Kısa Film Yarışması"nda ise "Cumartesi Düşü", "Yanlış İnanç", "Güney Kutbu", "İki Parça", "Mirov - İnsan", "İçe Dönüş", "Mutlu Kedi", "Portakal", "Mülteciler" ve "Yeryüzündesin Bunun Tedavisi Yok" adlı filmler yarışacak. Yarışmanın kısa metraj bölümünde birinciye 2 bin 500 avro ödül takdim edilecek. Kısa metraj yarışmasının ana jürisi İlksen Başarır, Funda Eryiğit ve Faysal Soysal'dan oluşuyor. Ön jüride ise Korhan Bozkurt, Yosi Mizrahi ve Deniz Uğur bulunuyor.

 

Festivalin "Panorama ve İz Bırakanlar" ve "Yarışma" bölümleri kapsamında toplam 30 film, Beyoğlu Atlas ve Nişantaşı City's sinemalarında izlenime sunulacak. Panorama bölümünde de dünya festivallerinden seçilerek oluşturulan adalet temalı filmler sinemaseverlerle buluşacak. Bu yıl seyircilerin yarışma filmleri arasından seçtiği filme ise "Habertürk Seyirci Ödülü" verilecek.

 

Festival panel ve etkinlikler

 

Benim Sinemam- Atlas Sineması Salon 2

3 Kasım 2017 14:00

Derviş Zaim

Moderatör: Aslı Şahin

8 Kasım 2017 14:00

İsmail Güneş

Moderatör: Umut Gelgör

Gösterim: Kervan 1915

Sinemada Şiddet ve Şiddetin Gösterimi Atlas Sineması Salon 1

4 Kasım 2017 16:00

Prof.Dr. Ergun Doğru

Serdar Akar

Banu Bozdemir

Gürkan Uygun

Sinemada Gerçek ve Gerçeklik Nişantaşı City’s

5 Kasım 2017 16:00

Prof. Dr. Şükran Esen

Farhad Eivazi

Murat Tolga Şen

Onur Ünlü

Senaryo ve Film – Bir Filmin Senaryo Anatomisi Atlas Sineması Salon 2

6 Kasım 2017 14:00

Senaryodan filme giden yolda senaryo – film ilişkisini inceleyecek bir atölye çalışması.

Korhan Bozkurt

Nilgün Öneş

Bülent Usta

Aliye Uzunatağan

Kısa Film Yapmak: Atlas Sineması Salon 2

7 Kasım 2017 14:00

Kısa Metraj Film özel bir alan mı yoksa uzun metraja giden yolda önemli bir kilometre taşı mı?

Arya Altıoklar

Deniz Özden

Bulut Reyhanoğlu

Moderatör: Levent Erden

 

Siyasetcafe.com

 

1509660246_erden_k__ral.jpg

 

1509660256_prof_dr_adem_s__z__er_festival_ba__kan__.jpg

 

1509660257_p__nar_altu___yekta_kopan.jpg

 

1509660258_img_9401.jpg

 

1509660262_img_9105.jpg

 

1509660263_barry_ward_prof_dr_adem_s__z__er.jpg

 

1509660267_erden_k__ral_menderes_samanc__lar.jpg

 

1509660272_prof_dr_osman___sfen.jpg

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.