7 yaşındaki kız çocuğunu dudaktan öpmenin cezası: 4 yıl 2 ay hapis

7 yaşındaki kız çocuğunu dudaktan öpmenin cezası: 4 yıl 2 ay hapis

Geçen yıl Kayseri'de 7 yaşındaki kız çocuğunu dudağından öperek istismar eden 59 yaşındaki şahıs için mahkeme 4 yıl a ay hapis cezası verdi.

Olay, geçen nisan ayında Kayseri, merkez Melikgazi ilçesinde meydana geldi. Bina görevlisi kadının 7 yaşındaki kızı bina sakini tarafından cinsel saldırıya uğradı. 

İddiaya göre, anne F.P. bina içerisinde temizlik yaptığı sırada, apartman sakinlerinden Ömer D'nin kızı R.P'yi kenara çekerek, yanağı ve dudağından öptüğünü gördü. Anne F.P'nin şikayeti sonrası Ömer D. hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan dava açıldı.

Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında Ömer D. ile F.P. ve kızı R.P. hazır bulundu. Şikayetçi olduğunu söyleyen anne F.P., "Kızımı köşeye çektiğini gördüm. Bağırdım. Ardından merdivenlerden yukarı çıkmaya başladı" dedi.

Önceki ifadelerini tekrar ettiğini ve diyeceği bir şey olmadığını söyleyen sanık Ömer D. İse, "Cinsel amaçla hareket etmedim. Yanımda eşim de vardı. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı istiyorum" diye konuştu.

CEZA ALDI AMA TUTUKLANMADI

Mahkeme heyeti, sanık Ömer D.'nin eylemin 'sarkıntılık' kapsamında kaldığına hükmederek, 'çocuğun basit cinsel istismarı' suçundan iyi hal indirimi ile 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, Yargıtay süreci dikkate alınarak sanığın tutuksuzluk halinin devamına hükmetti.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.