8 Mayıs 2021 BİM, A101, ŞOK, Migros marketleri açık mı, kaça kadar?

8 Mayıs 2021 BİM, A101, ŞOK, Migros marketleri açık mı, kaça kadar?

8 Mayıs 2021 marketler açık mı, kaça kadar? İşte tam kapanmada BİM, A101, ŞOK, Migros market çalışma saatleri;

Pandemiyle mücadele kapsamında alınan 'tam kapanma' kararının ardından bir haftayı geride bıraktık.

Tam kapanma durumunda en çok merak edilenlerden biri de vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşıladığı marketlerin çalışma saatleri...

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre, tam kapanma döneminde marketler hizmet vermeye devam edecek. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market gibi işletmeler saat 10.00'da açılacak. Vatandaşların en yakın marketleri kullanması gerekecek.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecek.

Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecekler.

 

BİM, A101, ŞOK, MİGROS BUGÜN AÇIK MI?

 

Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacak. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde yeme-içme yerleri (restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yerler) sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterebilecekler.

Buna göre BİM, A101, ŞOK, Migros gibi zincir marketleri bugün sabah saat 10.00 ile 17.00 arasında hizmet verecek.

 


Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.