81 Yaşında Uygulama Yazdı

81 Yaşında Uygulama Yazdı

81 yaşında uygulama yazıp Apple ile görüştü

81 yaşındaki Masako Wakamiya, piyasada yaşıtlarına uygun bir uygulamanın olmadığını düşünerek kollarını sıvadı ve uygulama yazmayı öğrendi.

60’lı yaşlarında bilgisayar kullanmaya başladığını söyleyen Wakamiya sanal oyunlarla tanıştığında uygulamaların gençlere yönelik olduğunu fark etti. Parmaklarımız onlar kadar hızlı hareket etmeye uygun değil düşüncesi onu dünyanın en yaşlı yazılımcılarından biri olmaya yöneltti.

"Yaşlandıkça birçok şeyi kaybediyor insan; eşinizi, işinizi, saçlarınızı ve görüşünüzü… Eksiler gerçekten saymakla bitmez. Ama yeni bir şey öğrendiğiniz zaman, ister piyano çalmak ister programlama öğrenmek olsun, bu çok motive edici oluyor."

42 Bin Kişiye Ulaştı

42 bin kez indirilen ve Hinadan (Bebek Merdiveni) adını taşıyan oyun Japonya’nın geleneksel bebek festivalinden esinlenerek kurgulanmış. Oyun Gümüş Sörfçüler olarak isimlendirilen yaşlı internet kullanıcılarını da teknoloji ile yakınlaştıracak gibi görünüyor.

Apple ile Görüşme

Apple’ın CEO’su Tim cook dahi Wakamiya ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmeye ilişkin olarak Wakamiya “Bana yaşlı insanların uygulamayı kullanabilmesini sağlamak için neye yoğunlaştığımı sordu. Ben de ona; 'Yaşlıların gözlerinin, işitmelerinin ve parmaklarının iyi çalışmamasına dikkat ederek bu uygulamayı hazırladım" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.