83 yıllık ünlü kuyumcu battı

83 yıllık ünlü kuyumcu battı

Derinleşen ekonomik krizle birlikte kuyumculuk sektörü de olumsuz etkilendi. İzmir’in ünlü firması Temizocak Kuyumculuk konkordato ilan etti.

Türkiye'nin köklü mücevher firmalarından, İzmir merkezli Temizocak Kuyumculuk konkordato ilan edenler kervanına katıldı. 83 yıldır kuyumculuk sektöründe faaliyet yürüten ve 1974 yılında İzmir'de Türkiye'nin ilk entegre fabrikasını açan Temizocak ailesi konkordato ilan etti. Bir süredir zor günler geçiren firmadan gelen haber, sektörde şaşkınlık yarattı.

 

ÜÇÜNCÜ NESİL GÖREV YAPIYORDU

Türkiye'nin en köklü kuyumculuk firmalarından Temizocak Kuyumculuk, sarraflık yapan Mehmet Temizocak tarafından 1936 yılında Kemeraltı'nda kuruldu. Küçük bir atölyede başlayan serüven kısa sürede büyüyüp mücevher tasarım ve üretimi alanında güçlendi.

 

Aile, Türkiye'nin entegre üretim yapılan ilk kuyumculuk fabrikasını İzmir'de kurarak sektöre eşik atlattı. 3'ncü nesilin görev başında olduğu Temizocak Kuyumculuk, altın zincir – kolye – bilezik gibi takıların yanında, ürettiği gümüş tablolar, altın ve gümüş hediyelik eşyalar ile biliniyordu. Temizocak'ın 1988 yılından bu yana değerli maden ve taşlarla yapılan eserlerin sergilendiği İzmir'de bir sanat galerisi de yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.