A Haber BİM'e fena çaktı

A Haber BİM'e fena çaktı

A Haber’de BİM’i (Birleşik Mağazalar Anonim Şirketi) hedef alan bir habere yer verdi.

Aralarında BİM’in de bulunduğu 23 zincir market hakkında, Rekabet Kurumu tarafından, meye ve sebzede haksız rekabet yapıp yapmadıklarını öğrenmek amacıyla soruşturma başlatılmıştı. Bu gelişmenin ardından A Haber’de BİM’i hedef alan dikkat çeken bir haber yer aldı.

A HABER’DEN DİKKAT ÇEKEN BİM HABERİ: “MİLLETİN CEBİNE GÖZ DİKTİLER”

A Haber’in ‘BİM’den fırsatçılık rekoru! Milletin cebine göz diktiler’ başlıklı haberinde, “Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği tanzim satış noktalarının kurulması talimatı sonrası İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde fiyatlarını indiren fakat diğer illerde fırsatçılık yapan BİM, birilerinin ekonomi batıyor yaygarası kopardığı dönemde dev bir kâr rakamı açıkladı” ifadeleri yer aldı.

Haberde ayrıca, BİM gibi ‘indirimli’ marketlerin cirosundaki büyüme oranının diğer zincir marketleri geride bıraktığı ve bu durumun fırsatçılığın boyutunun ne seviyede olduğunu ortaya koyduğu belirtildi.

Tanzim satışlarıyla birlikte belli şehirlerdeki marketlerin fiyatlarını düşürdüğü ancak BİM’in halen yüksek fiyattan satış yaptığı aktarıldı.

Haberin devamında, meyve-sebze, temizlik ve gıdadaki 25 ürün üzerinden marketlerde yapılan araştırmaya göre, Aralık 2017 ile Eylül 2018 arasındaki fiyat artışı %81 seviyesinde olduğu belirtildi. 

İşte o haber:

a-haber.jpg

BİM’İN SAHİPLERİ KİM?

Odatv’de yer alan habere göre, BİM’in kuruluşunun Yasin El Kadı’nın girişimiyle olduğu belirtiliyor. 

BİM’in kurucularından Yasin El Kadı 11 Eylül’den sonra BM Güvenlik Konseyi’nin ‘Terörü finanse edenler’ listesine girdi. Kadı’nın tüm mal varlığına el konulmuştu. Açtığı davaları kazanan Kadı’nın ismi terör listesinden çıkarılmıştı.

Yasin El Kadı, Cüneyt Zapsu ve Aziz Zapsu, Mustafa Topbaş ve Korkut Özal bir araya gelip 1995 yılında BİM’i kurdu. 2003 yılına kadar bu ortaklık devam etti. Önce Cüneyt Zapsu 2003 yılında sonra da ağabeyi Aziz Zapsu 2006’da BİM’deki hisselerini sattı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.