AA yetkilisinden Gülen'in ölüm haberi ile ilgili açıklama

AA yetkilisinden Gülen'in ölüm haberi ile ilgili açıklama

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in zehirlenerek öldüğü iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Konuyla ilgili Anadolu Ajansı Washington Büro Şefi Hakan Copur açıklamalarda bulundu.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Pensilvanya'daki çiftliğinde zehirlendiği ve öldüğü, onu zehirleyen kişinin de öldürüldüğü yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu.

Youtube üzerinden yayınlar yapan FETÖ üyesi Gülşah Çavuşoğlu, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in son halini gösteren fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.

Aylar sonra ortaya çıkan fotoğrafta Gülen'in evinin bahçesinde oturduğu ve kahve içtiği görülüyordu.

Bu fotoğrafın medyaya yansımasının hemen ardından ise sosyal medyada birbiri ardına Fetullah Gülen hakkında mesajlar paylaşıldı.

 

Fetullah Gülen'in öldürüldüğü iddiasını taşıyan o mesajların birinde, "İstihbarat bilgisi, gelen habere göre Cevdet Türkyolu'nun yanına sızan Türk istihbaratçısı, Fetulah Gülen'i zehirliyor, akabinde kaçıyor, Cevdet Türkyolu cesedi görünce evine geçiyor ve kendini asıyor. Bu durumda hem Fetö papazı hem de Cevdet Türkyolu cehenneme yolcu oluyor." ifadeleri yer aldı.

Bir başka mesajda ise "Rus haber kanalı ORT'nin haberine göre terörist Fetullah Gülen gebermiş" iddiasına yer verildi.

 

AA YETKİLİSİNDEN AÇIKLAMA

Anadolu Ajansı Washington Büro Şefi Hakan Copur, konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklamada bulundu.

"FETÖ'nün zehirlendiği, ölmüş olabileceği, onu zehirleyenin öldürüldüğü yönündeki iddiaları biz de yakından takip ediyor ve araştırıyoruz." diyen Copur, "İddialara konu olan olaylarla ilgili bölgedeki polis kaynaklarına ve yerel medyaya yansıyan bir durum yok." ifadelerini kullandı.

"Çiftlikte bir olay yaşanmadığı anlamına gelmez"

Copur, sözlerinin devamında "Bu yine de çiftlikte herhangi bir olay yaşanmadığı anlamına gelmez, bir şeyler olmuş ve bu polise (henüz) intikal ettirilmemiş de olabilir. Ancak böyle bir durumu uzun süre örgüt bile saklayamaz. Kısa sürede işin rengi belli olur, biz de yerinden gelişmeleri aktarırız." açıklamasında bulundu.

'Son bir not'

Açıklamalarının sonunda Copur, ''Son bir not: Bugünkü gelişmelerin de ötesinde ABD'deki görev sürem içinde en çok flaşını vermek isteyeceğim haber şu olurdu: "FETÖ elebaşı Gülen öldü." ifadelerine yer verdi.

 

 

aa-003.JPG

 

 

gulen-001.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.