AB Bakanlığı'ndan 180 kişiye yüksek lisans yapma imkânı

AB Bakanlığı'ndan 180 kişiye yüksek lisans yapma imkânı

Avrupa Birliği Bakanlığı, Jean Monnet Burs Programı ile 2018-2019 akademik yılında 180 kişiye Avrupa'da araştırma ve yüksek lisans yapma imkânı sağlayacak.

Avrupa Birliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Jean Monnet Burs Programı 2018-2019 akademik yılı duyurusu 25 Aralık 2017 tarihinde yayımlandı. Bugüne kadar burstan yaklaşık 2 bin kişinin faydalandığını duyuran Bakanlık, Jean Monnet Burs Programı ile 2018-2019 akademik yılında 180 kişiye AB üyesi ülkelerde AB müktesebatı ile ilgili konularda yüksek lisans öğrenimi görme ve araştırma programlarına katılma imkânı sunulacağını kaydetti.

2018-2019 akademik yılında 180 kursiyere toplam 6 milyon avro tutarında burs sağlanacağının ifade edildiği açıklamada, burs kapsamında süresi en az 3, en fazla 12 ay olan akademik çalışmaların destekleneceği kaydedildi. Program, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik hedefi çerçevesinde, AB alanında uzmanlaşmış insan kaynağının geliştirilmesini ve müktesebatın etkin bir biçimde uygulanabilmesi için gerekli idari kapasitenin oluşturulmasını hedefliyor.

-BAŞVURULAR 23 ŞUBAT’TA BİTECEK-

Programdan kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşu çalışanları, üniversitelerin akademik ve idari personeli, lisans son sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencileri faydalanabilecek. Katılım öncesi AB mali yardımı kapsamında finanse edilen ve Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından uygulanan burs programı için başvurular ise 23 Şubat 2018 tarihinde sona erecek.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.