ABB'den açıklama geldi: Mansur Yavaş görevi bırakıyor mu?

ABB'den açıklama geldi: Mansur Yavaş görevi bırakıyor mu?

ABB Basın Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın, "seçim çalışmalarına destek vermek için görevini bırakacağı" haberleriyle alakalı açıklama yaptı.

Son günlerde, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcısı adaylarından biri olmasıyla gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş hakkında bir iddia ortaya atıldı. Yavaş'ın, seçim çalışmaları nedeniyle görevini bırakacağı ileri sürüldü.

Olaya ilişkin açıklama yapan ABB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, iddianın gerçeği yansıtmadığını belirtti.

 

'KANUNEN DE FİİLEN DE SÖZ KONUSU DEĞİL'


Gültekin, sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu:

 

"Bazı haber bültenleri ve tartışma programlarında, ABB Başkanı Sayın Mansur Yavaş'ın seçimler nedeniyle görevini bırakacağına dair söylemler yer almaktadır. Kanunen de fiilen de böyle bir durum söz konusu değildir.

Sayın Başkan görevine devam edecek olup seçim sonrası da etkin bir Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevi ile -Ankara'da olduğu gibi- kimseyi ayırt etmeden, şeffaf, adil, katılımcı ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı uygulayacaktır."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.