ABD albayı PKK sözcüsü ile ortak basın toplantısı düzenledi

ABD albayı PKK sözcüsü ile ortak basın toplantısı düzenledi

İdlib'de yaşanan olaylarda sürekli 'Türkiye'nin yanındayız' mesajı veren ABD'den ikircikli davranış. Amerikalı sözcüsü Albay Myles B. Caggins, PKK'nın Suriye'deki paravan örgütü Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) sözcüsü ile ortak açıklama yaptı.

IŞİD’le Mücadele Koalisyonu’nun Rumêlan’daki askeri üssünde Amerikalı komutan ile PKK/SGD sözcüsü birlikte kameraların karşısına geçti.

PKK SÖZCÜSÜYLE ORTAK BASIN TOPLANTISI

Basın toplantısına Kürtçe, Arapça ve İngilizce selamlamayla başlayan Myles B. Caggins, “IŞİD tamamıyla yok edilene kadar SDG ile ortaklığımız devam edecek” dedi. Caggins, IŞİD’in hücre yapılanmalarına yönelik SDG ile birlikte etkili ortak operasyonlar düzenlediklerini söyledi.

 

amerika-001.jpg

 

Suriye’de bulunmalarının ve SDG ile ortak bir şekilde “IŞİD’i yok etmenin” memnuniyet verici olduğunu belirten Koalisyon Sözcüsü, “5 yıl önce Uluslararası Koalisyon, IŞİD’le mücadelenin startını verdi. Bununla birlikte askeri güçlerimizle karada mücadele yürüten güçlere destek verdik. Bu destek sonuç verdi” dedi.

KADIN TERÖRİSTLERİN KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Gazetecilerin sorusu üzerine Caggins, bölgede huzur ve güvenlik tamamen tesis edilene kadar SDG ile ortak hareket etmeye devam edeceklerini belirtti.

Her iki sözcü basın toplantısının sonunda PKK/YPG’nin kadın yapılanması YPJ’li teröristler başta olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.