ABD, Almanya ve Fransa'dan vatandaşlarına 'Türkiye'de terör saldırısı' uyarısı! 'Dini mekanlardan uzak durun'

ABD, Almanya ve Fransa'dan vatandaşlarına 'Türkiye'de terör saldırısı' uyarısı! 'Dini mekanlardan uzak durun'

Rasmus Paludan'ın İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim yakmasının ardından, ABD, Fransa ve Almanya'nın Türkiye büyükelçilikleri, başta İstanbul olmak üzere Türkiye için terör riski uyarısı yayınlayarak, kendi vatandaşlarını uyardı.

Aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi Lideri Rasmus Paludan‘ın provokatif eylemlerinin yankıları sürüyor. Paludan’ın İsveç’te Türk Büyükelçiliği ve Danimarka’da cami karşısında Kur’an-ı Kerim yakmasının ardından dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

 

ABD, ALMANYA VE FRANSA’DAN PEŞ PEŞE UYARILAR


ABD, Almanya ve Fransa, Türkiye’de yaşayan vatandaşlarına uyarılarda bulundu. Kur’an yakma eylemleri nedeniyle Türkiye’de terör saldırısı riskinin arttığı, bu nedenle kalabalık yerlerden uzak durulması gerektiği belirtildi.

 

‘TÜRKİYE’DE TERÖR SALDIRILARI RİSKİ ARTTI’


Almanya Dışişleri Bakanlığı‘ndan yapılan açıklamada, “Kısa bir süre önce İsveç’te Türk Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’in yakılması Türkiye’de terör saldırıları riski artırmıştır. Bu nedenle özellikle yoğun, kalabalık kamusal yerlerde bulunmaktan kaçınılmalı ve dini ibadet yerlerini ziyaret ederken dikkatli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.