ABD, Ankara'daki Büyükelçilik binasını satışa çıkardı

ABD, Ankara'daki Büyükelçilik binasını satışa çıkardı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Başkent Ankara’yı ve Ankara’da oturan milyonları ilgilendiren çok önemli bir kararın eşiğinde bulunuyor.

SİYASETCAFE.COM'U THREADS'TE TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

 

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, yaklaşık bir yıl önce, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine inşa edildiği için tartışmalara yol açan yeni binasına taşındı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan paylaşımda, elçiliğin yeni binasında 29 Ağustos 2022 itibarıyla hizmet vermeye başlayacağı duyuruldu.

 

Paylaşımda, şunlar kaydedildi:

 

“ABD Ankara Büyükelçiliği, 29 Ağustos 2022’den itibaren faaliyetlerini 1480 Sokak No. 1 Çukurambar Mahallesi 06530 Çankaya, Ankara adresindeki yeni hizmet binasında sürdürecektir. Bu tarihi bir gelişmedir.”

 

BİNA SATILIYOR

 

ABD, 1954 yılından itibaren büyükelçilik olarak kullandığı Atatürk Bulvarı üzerindeki eski binayı, satılığa çıkardı. Açıklama, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake’den geldi. Flake, Bitter Dergisi’nin sahibi Levent Çelikay’a konuştu.

Büyükelçi Flake, binanın satışa çıkarıldığını ve konuyla ABD Dışişleri Bakanlığı’nın ilgilendiğini söyledi.

 

ALMANLAR MI SATIN ALACAK?

 

Büyükelçi Flake, Almanlar’ın binaya talip olup olmadığı sorusunu da “Bilmiyorum ama Almanya’nın büyükelçilik binası yeterince büyük değil mi?” diyerek başka bir soruyla yanıtladı.

 

3'ÜNCÜ DERECE SİT ALANI


ABD’nin, satılığa çıkardığı eski Ankara Büyükelçiliği binası, yaklaşık 16 bin metrekarelik arazi üzerinde bulunuyor. Arazi, Başkent’in en değerli bölgesinde yer alıyor.

Arazinin 3’üncü derece arkeolojik sit alanı statüsünde olmasından dolayı eski yapıda pek fazla bir değişiklik yapılamıyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı ile görüşülerek, gerekli izinlerin ve onayların alınması durumunda, imar planında bazı değişiklikler yapılabilecek.


Siyasetcafe.com

 

 

Kaynak:Halk Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.