ABD basını böyle duyurdu; Türkiye pimi çekti

ABD basını böyle duyurdu; Türkiye pimi çekti

ABD basınının duyurduğu haberde, ' TSK ile YPG/SDG arasında bir çatışma çıkması, ABD’nin Suriye’den çekilmesini hızlandırır.' ifadelerine yer verildi.

ABD Basınından Wall Street Journal gazetesinin son dakika olarak duyurduğu haberde, Türkiye’nin Suriye sınırına yaptığı zırhlı araç sevkiyatına değinerek, “Operasyonun başlama ihtimali yüksek. Türkiye büyük ihtimalle içeriye küçük bir kara kuvveti sokacaktır.” satırlarına yer verdi.

 

ABD ENDİŞELİ

 

ABD askerî güçleri için “çekilmekten başka çare olmadığının” yazıldığı haberde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü PKK/YPG ile çatışmaya girmesinin, ABD’nin Suriye’den çekilme operasyonunu hızlandıracağı aktarıldı.ABD’li yetkililerin “bir NATO müttefiki ile karşı karşıya gelmek istemediklerinin” ifade edildiği haberde, özellikle Türkiye’nin operasyona başlamadan önce geç haber vermesinden endişe edildiği aktarıldı.

TBMM’nin yeni yasama yılı açılış resepsiyonunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Fırat’ın doğusunda arzu ettiğimiz neticelere ulaşamadık. Türkiye’nin kendi yolunda devam etmekten başka çaresi kalmamıştır.” demişti.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.