ABD Kıbrıs'ta yeni tezgah peşinde

ABD Kıbrıs'ta yeni tezgah peşinde

Türkiye’ye yönelik ekonomik savaş başlatan Amerika Birleşik Devleti, bu sefer gözünü Kıbrıs’a dikti ve yeni bir tezgah peşinde olduğu ortaya çıktı. İşte haberin ayrıntıları;

ABD ile Türkiye arasındaki Brunson krizi devam ederken, ABD Ortadoğu’da ve Akdeniz’deki planlarına devam ediyor.

Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Çekirge, 'Doğu Akdeniz'de bu tahriğe dikkat' başlıklı yazısında bölgedeki hareketliliğe dikkat çekti.

Gazeteci – Yazar Çekirge, Kıbrıs Rum Kesimi'nin adımlarını ve olası sonuçlarını kaleme aldı. Çekirge, Rum kesiminin yeni ortaklıklara başladığını ifade ederek, ABD Kara Kuvvetleri Komutanı'nın bu kapsamda üs istemek için Güney Kıbrıs'a geldiğini belirtti.

Türkiye ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasındaki doğalgaz arama gerginliği devam ederken bölgede dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Rum kesiminin “yeni ortaklıklara” başladığını söyleyen yazar Fatih Çekirge, bölgede Fransızlara üs verilmesinin ardından ABD Kara Kuvvetleri Komutanı'nın da askeri üs istemek için Güney Kıbrıs'a geldiğini ifade etti.

Çekirge, İsrail'in de halihazırda Rum kesimi ile doğalgaz arama anlaşmasının bulunduğunu hatırlattı.

Güney Kıbrıs'ın "Amerikan şirketi ExxonMobil’in de 2018’in ikinci yarısında sondaj çalışmasına başlamasını bekliyoruz." açıklamasını hatırlatarak, "Irak’tan Kuveyt’e kadar petrol devi Exxon neredeyse, ABD ordusu orada değil midir?" sorusunu soran Çekirge, Güney Kıbrıs'ın, Türkiye'nin ABD ile yaşadığı krizi de fırsat bilerek, Doğu Akdeniz'deki Türk haklarını oldubittiye getirmeye çalıştığını öne sürdü.

"BİR TEZGAH, BİR TAHRİK SEZİYORUM"

Çekirge, "Türkiye 2018 yılı ortalarında Akdeniz’de doğal gaz arayacağını açıklamıştı. İşte şimdi buna karşı bir tezgâh, bir oyun, bir oldu-bitti, bir tahrik seziyorum” dedi.

siyasetcafe.com

secim-anketi-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.