ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı.

 

İki gün süren Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Toplantısı'nın ardından Fed'den yapılan açıklamada, bankanın bu zorlu dönemde ABD ekonomisini desteklemek için tüm araçlarını kullanmaya kararlılığı ve maksimum istihdam ile fiyat istikrarı hedeflerinin destekleneceği yinelendi.

Açıklamada, toparlanma hızındaki yavaşlamanın ardından salgından en olumsuz etkilenen sektörlerin zayıf kalmaya devam etmesine rağmen son dönemde ekonomik faaliyet ve istihdam göstergelerinin yönünü yukarı çevirdiğine işaret edildi.

Enflasyonun yüzde 2'nin altında seyretmeye devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, genel finansal koşulların destekleyici olmaya devam ettiği aktarıldı.

ENFLASYON TAHMİNİ ARTIRILDI

 

Bu yıla ilişkin enflasyon tahmini de yüzde 1,8'den yüzde 2,4'e yükseltildi. Enflasyon tahminleri 2022 için yüzde 1,9'dan yüzde 2'ye ve 2023 için yüzde 2'den yüzde 2,1'e çıkarıldı.

 

İŞSİZLİK ORANLARI

İşsizlik oranına ilişkin tahminlerin de yer aldığı açıklamada, daha önce ülkede bu yıl yüzde 5 olması öngörülen işsizlik oranının yüzde 4,5 olacağı tahmin edildi.

Ülkedeki işsizlik oranına ilişkin tahminler 2022 için yüzde 4,2'den yüzde 3,9'a ve 2023 için yüzde 3,7'den yüzde 3,5'e düşürüldü.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.