ABD ne yapmaya çalışıyor? Modern zamanların korsanı ABD maskelere el koymaya başladı

ABD ne yapmaya çalışıyor? Modern zamanların korsanı ABD maskelere el koymaya başladı

Bir yandan İtalya ve İspanya’ya giden yardımları ile Dünya Sağlık Örgütü, NATO, AB ve tüm dünya ülkelerinin takdir ve teşekkürlerini toplayan Türkiye ve Türk Merhameti, diğer yandan modern zamanların korsanlığına soyunan ABD.

Çin’in Hubei eyaletinin Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını başladığı ilk günden beri durumu ciddiye almayan ve her fırsatta bunun basit bir gripten farksız olduğunu vurgulayan Donald Trump, aniden artan koronavirüs vaka ve ölüm sayılarının ardından sağlık sisteminin yavaş yavaş çökmeye başladığının farkına varmış olsa gerek ki modern zamanların korsanlığına soyundu.

ABD, daha önce de Çin’den Fransa’ya giden tıbbi yardım ve maskelere Fransa’dan daha yüksek fiyat ödeyerek el koymuştu. Ardından Almanya’ya da giden maskelere el koymaya kalkınca dünya ülkelerinin tepkisini çekmeye başladı.

Bir yandan İtalya ve ispanya’ya giden yardımları ve üzerinde Mevlana’nın dikkat çeken sözleri ile başta İtalya ve İspanya olmak üzere Dünya Sağlık Örgütü, NATO, AB ve tüm dünya ülkelerinin takdir ve teşekkürlerini toplayan Türkiye ve Türk Merhameti, diğer yandan modern zamanların korsanlığına soyunan ABD.

Çin yapımı FFP2 ve FFP3 sınıfı yüz maskeleri, ilk olarak Alman hükümeti tarafından polis teşkilatı için Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında parası peşin olarak ödenerek bir Amerikan firmasından sipariş edilmişti.. 200 bin koruyucu maskenin ise Almanya’ya girmeden ABD'ye yönlendirildiği iddia edildi. Almanya'da Berlin Eyaleti İçişleri Bakanı Andreas Geisel, maskelerin yarısının hedeflerine ulaşmadığını doğrulayarak “Bunu modern bir korsanlık eylemi olarak görüyoruz. Atlantik ötesi ortaklarla böyle başa çıkamayız” diyerek üstü kapalı ABD’ne gönderme de bulundu.

Alman hükümeti toplam 400 bin maske siparişini, Çin'de fabrikası bulunan Amerikalı bir üreticiye vermişti. Teslimatın 200 bin adeti Bangkok Havaalanı'ndan Almanya'ya gönderilecekti. Ancak maskelere ABD’nin el koyduğu belirtildi. Polis şefi Barbara Slowik, ABD hükümetinin ihracat yasağı yüzünden 200 bin maskenin Almanya’ya gelmediğini açıklayınca kıyamet koptu.


Beyaz Saray ise maskelere el konulduğu iddiasını yalanladı. Daha önce Kanada ve Fransa da, ABD’yi benzer şekilde suçlamıştı.

KANADA’DAN ABD’YE MASKE TEPKİSİ GELDİ


Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ABD'nin Covid-19 ekipmanlarının ihracatını engellemesinden sonra mal akışını sınırlandırmasını hata olarak değerlendirdi. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, düzenlediği basın toplantısı sırasında, “Sınırımızda tıbbi ürünler de dahil olmak üzere, önemli mal ve hizmetlerin giriş çıkışının engellenmesi ya da miktarının azaltılması büyük hata olur. Amerikan yönetimini şu anda çok açık bir şekilde uyardığımız nokta budur" dedi.


Perşembe günü Trump yönetimi, Savunma Üretim Yasası'nı (DPA) hayata geçirerek N95 maskeleri için Federal Acil Durum Yönetim Ajansı'ndan (FEMA) öncelik sırası talep etmiş, bu gelişme üzerine 3M firması tarafından üretilen ve Kanada'ya göndermek için anlaşma yapılan N95 maskelerinin sevkiyatı durdurulmuştu. 3M firması benzer uygulamalar yüzünden ABD'ye karşı misillemelere neden olabileceği yönünde Trump yönetimini uyardı.


Öte yandan Ottawa yönetimi ABD’yle olan sınır kapılarına geçici olarak kapadı. Quebec eyaletinde bulunan Ontario sınırına polis gönderilerek karantina önlemleri başlattı.

 

korona-haberleri-icerik-001.jpg

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN

 

Siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.