ABD Patriotçusu CHP'de S-400 rahatsızlığı

ABD Patriotçusu CHP'de S-400 rahatsızlığı

S-400 alımının NATO ve ABD ile ilişkileri bozacağını iddia eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve partinin dış politika sorumlusu Ünal Çeviköz, Ankara'da S-400 hava savunma sisteminin testi için F-16'ların havalanmasından rahatsız oldu.

Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alınmasına karşı yaptığı hararetli çıkışlarıyla bilinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, test uçuşlarında da rahatsız oldu.

S-400 alımının NATO ve ABD ile ilişkileri bozacağını iddia eden Çeviköz Türkiye’nin ABD Patriotlarını alınması gerektiğini savunmuştu.

Ünal, Ankara’da bugün başlayan test uçuşları için “S-400’ler Türkiye Hava Sahasını savunmak için mi Ankara’yı savunmak için mi? 600 km radar menzili olan sistem yerleşim merkezleri dışında test edilemiyor mu?” ifadelerini kullandı.

Çeviköz’e uzmanlardan yanıt gecikmedi.

 

Emekli Hava Tümgeneral Beyazıt Karataş, sosyal medya hesabından şöyle yazdı:

 

“Sayın Büyükelçim, ben sizin hangi maksatla twitinizi yazdığınızı anlıyorum. Ama inanın vatandaşlarımızın büyük bölümü S400 konusunda artık çok iyi bilgi derecesine sahiptir. Bu nedenle teknik içerikten yoksun siyasi amaçlı talihsiz açıklamalara itibar etmeyecektir.”

 

cevikoz-siyasetcafe1111.JPG

 

Savunma sanayi alanındaki çalışmalarıyla bilinen Turan Oğuz da şu ifadeleri kullandı:

 

1) Ankara Türkiye’nin bir ilidir. 2) Ankara’ya konuşlandırılan bir S-400 doğal olarak TR’nin büyük bir kısmını da korur. 3) Eksiksiz test için radar kapsama alanının tamamında (uzağında da yakınında da) test gerekir. Bunları ilkokulda okuyan, zeka geriliği olmayan her çocuk bilir.

 

cevikoz-siyasetcafe.JPG

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.