'ABD yine FETÖ’yü devreye sokuyor' iddiası

'ABD yine FETÖ’yü devreye sokuyor' iddiası

Hürriyet yazarı Nedim Şener bugünkü köşe yazısında ABD'nin FETÖ'yü yeniden devreye soktuğunu ana yine başaramayacağını yazdı.

"Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerin genel başkanları Kılıçdaroğlu ile Akşener’in aynı anda, FETÖ’cülerle ilgili 'haksızlık yapıldığı, masumların tutuklandığı' gibi sözleri ne anlama geliyor?" diye soran gazeteci, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet ve tüm istihbarat birimlerinde yürütülen etkili temizlik faaliyetleriyle örgütün devlet içindeki operasyonel gücü iyice azaldı. Buna karşın FETÖ ile mücadelede bazı zorluklarla karşı karşıyayız." saptamasını yapıyor.

Nedim Şener, "içerde" yargının, dışarıdaysa Amerika ve Avrupa'nın FETÖ’yü koruyup kolladığını yazdıktan sonra,  FETÖ ile mücadelede önümüzdeki en büyük engel olan Amerika Birleşik Devletleri’nin tutumunun belirleyici olacağını vurguladı.

Nedim Şener, "ABD, bugünlerde yalnız engel olmakla kalmıyor, FETÖ üzerinden Türkiye’ye yeni saldırılar planlanabileceğini de gösteriyor. (...) Demokrat Partili senatörler Edward J.Markey, Ron Wyden ve Jeff Merkley 2019’daki gibi ‘Türkiye İnsan Haklarını Geliştirme Yasası’nı gündeme getirdiler. ABD Başkanı Joe Biden’a, 'Türkiye hükümeti yetkililerine Magnitsky yasası kapsamında yaptırım uygulaması' çağrısında bulundular. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın ise Kaşıkçı Yasağı kapsamında bu isimlere vize kısıtlaması getirmesi talep edildi. Peki bu yaptırım ve vize kısıtlaması talep edilen yasa tasarısındaki en önemli konu neydi biliyor musunuz? Evet, FETÖ... Yasa tasarısında, FETÖ’cüler kurdukları kumpaslar, işledikleri cinayetler, giriştikleri darbe girişimi ile değil, insan hakları, demokrasi ve hukuk etrafında tartışma konusu yapılıyor. (...) CHP ve İP liderlerinin neden aynı anda FETÖ’cüleri savunmaya başladığını belki daha iyi anlaşılıyordur." diyerek Türk kamuoyunu uyardı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.