ABD'deki Ermeniler kampanya yaptı, Disney Atatürk filminden vazgeçti

ABD'deki Ermeniler kampanya yaptı, Disney Atatürk filminden vazgeçti

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Disney Plus'ın Amerika Ermeni Ulusal Komitesi'nin çağrısı üzerine "Atatürk" dizisini yayınlamayacağı haberlerinin ardından inceleme başlattıklarını açıkladı.

2023 yılı içerisinde Aras Bulut İynemli'nin başrolünde yer aldığı "Atatürk" dizisini yayınlayacağını açıklayan Disney Plus'ın, bu kararından vazgeçtiği iddia edildi. Kararın arkasında Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA)’nın filme karşı yürüttüğü kampanyanın olduğu öne sürülüyor.

Önce dizi olarak çekilen daha sonra ise filme dönüştürülen yapımın FOX TV’de yayınlanacağı açıklandı.

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), dizinin yayınlanmaması için kampanya yürütmüş ve Disney için boykot kampanyası başlatmıştı.

 

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 

“Disney + isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan “Atatürk” dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir.''

 

HAKAN FİDAN VE İBRAHİM KALIN DEVREYE GİRDİ

 

Gazeteci Candaş Tolga Işık ise Disney’in “Atatürk” dizisiyle ilgili Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın devreye girdiğini, Disney’den de tartışmalara dair bir açıklama geleceğini açıkladı.

Atatürk dizisinin Disney’de değil Fox TV’de yayımlanacağı, bu kararın arkasında ise “Ermeni Lobisinin” olduğu iddia edilmişti.

Gazeteci Işık, bu iddiayı da yalanladı, “Ermeni Diasporası’nın her zamanki dezenformasyonlarından biri dönüyor” dedi.

 

Işık’ın sosyal medyada yaptığı paylaşım şöyle:

 

'Atatürk dizisiyle ilgili Ermeni Diasporası’nın her zamanki dezenformasyonlarından biri dönüyor. Yalan diasporası kendine yontmaya çalışıyor ama Disney’in kararında etkileri sıfır! Hakan Fidan ve İbrahim Kalın sürece bizzat müdahil oldu. Yarın Disney bir açıklama yapacak.

Diaspora Disney’in dünyada aldığı küçülme kararını kendi baskılarıyla alınmış gibi bir yalan yaymaya çalışıyor. Almaya’da, Fransa’da 2 bin içerik silindi. Ama o diziyi Türkiye’de “seve seve” yayınlayacaklar. Hem de FOX’ta ücretsiz yayınlayacaklar+tüm dünyada vizyona çıkaracaklar.'

 

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, iddialarla ilgili Disney+ platformundan savunma alınacağını açıkladı:

 

'Disney + isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan “Atatürk” dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir. Türkiye Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk en önemli toplumsal değerimizdir. Basına yansıyan Ermeni lobisi müdahalesi iddiaları titizlikle araştırılmaktadır. Kamuoyuna saygılarımla duyuruyorum.'

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.