ABD’den flaş Suriye hamlesi: Türkiye’yi yakından ilgilendiriyor

ABD’den flaş Suriye hamlesi: Türkiye’yi yakından ilgilendiriyor

Son dakika gelişmesine göre; Amerika Birleşik Devleti, Suriye’deki geleceği ile ilgili çok önemli bir karar aldı.

Türkiye’nin PKK/YPG terör örgütünün bulunduğu Fırat’ın doğusuna yönelik başlatacağı operasyondan önce Amerika Birleşik Devleti'nin tüm askerlerini bölgeden ve Suriye’den çekme kararı aldığı ileri sürüldü.

Konu ile ilgili ismi paylaşılmayan ABD'li bir yetkilinin yaptığı açıklamada, ABD'nin Suriye'de bulunan tüm Amerikan askerlerini çekmeyi değerlendirdiği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kısa süre içerisinde Fırat’ın doğusuna operasyon yapılacağını açıklamasının ardından bölgede hareketli günler yaşanıyor. ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında da telefon trafiği devam ediyor. Son olarak iki lider arasında yapılan telefon görüşmesinde, gerçekleştirilecek operasyona ilişkin Recep Tayyip Erdoğan’ın Trump’a bilgi verdiği ve Türkiye’nin terör örgütlerini bölgeden temizleme noktasında kararlılığını ilettiği ifade edilmişti.

Bu yaşanan gelişmelerin ardından ABD’li bir yetkili Reuters'a açıklamalarda bulundu. Yetkili ABD’nin, çok kısa bir süre içinde Suriye'deki tüm askerlerini çekmeyi planladığını belirtti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.