ABD'den fonlanan Ruşen Çakır'a neden 'Erbakan Ödülü' verildi?

ABD'den fonlanan Ruşen Çakır'a neden 'Erbakan Ödülü' verildi?

2018 yılında merhum Başbakan Necmettin Erbakan adına düzenlenen bir törende 'Erbakan Ödülleri'nin, 'Medya Dalı'ndaki ödülünün ABD'den fonlanan Medyascope sitesinin sahibi Ruşen Çakır'a verildiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, ABD'li Chrest Fundadion‘dan 4 yıl içinde 476 bin dolar hibe aldığı ortaya çıkan Medyascope sitesinin sahibi Ruşen Çakır hakkında çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı.

2018 yılında merhum Başbakan Necmettin Erbakan adına düzenlenen “Erbakan Ödülleri”nin, ‘Medya Dalı’ndaki ödülünün Ruşen Çakır'a verildiğini ve ödülü Uğur Dündar'ın Ruşen Çakır adına İrfan Bozan’a takdim ettiğini hatırlattı.

Hatırlanacağı gibi o tören Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu himayesinde gerçekleşmiş ve son Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı devirmek için muhalefetin çatı adayı olmak isteyen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de SP lideri ile birlikte törene gelmişti.

 

Bülent Orakoğlu yazısında bu ilginç durumla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu;

 

"‘Medyascope haber sitesinin kurucusu CIA ajanı Henri Barker’in youtube yoldaşı Ruşen Çakır ile Erbakan ne alaka sorusunu ister istemez sorguladım. Aynı duyguları Ruşen Çakır da yaşamış olacak ki 'Solcu bir gazeteci olarak hayatımda çok az ödül aldım. Erbakan Ödülü’nün bana verilmiş olmasına hem şaşırdım hem de çok sevindim' şeklinde tepki vermişti."

 

KARAMOLLAOĞLU NEREYE KOŞUYOR?

 

Orakoğlu, Temel Karamollaoğlu yönetimindeki Saadet Partisi'nin, "Türkiye ve iktidar karşıtı faaliyetlerde bulunduğunu" belirttiği Medyascope haber sitesinin kurucusu Ruşen Çakır’a ''Medya dalındaki'' ödülü hangi nedenle vermiş olabileceğini sorguladığı yazısında şunları kaydetti;

"Sırf bu ödül bile Karamollaoğlu yönetimindeki Saadet Partisi’nin rahmetli Erbakan’dan sonra Milli Görüş çizgisinden hızla uzaklaşarak Erdoğanfobik Batıcı ve emperyalist bir zemine kaydığı görüşünü desteklemektedir."

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.