ABD'den Türkiye'ye IŞİD tehdidi! Hepsini serbest bırakırım

ABD'den Türkiye'ye IŞİD tehdidi! Hepsini serbest bırakırım

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, 'Suriye'deki kamplarda tutulan 80 bin civarında IŞİD'li var. ABD, 'Türkiye operasyon yaparsa ben bunları serbest bırakırım' diye tehdit ediyor.' dedi.

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Beyaz Saray açıklamasındaki IŞİD'le ilgili bölümü değerlendirdi.

Beyaz Saray, her an düğmesine basılması beklenen Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili yaptığı açıklamada 'Türkiye, yakın zamanda Suriye’nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak' ifadelerine yer verdi.

 

'80 BİN IŞİD'Lİ VAR'

 

Açıklamadaki en önemli vurgulardan biri de Suriye’de PKK/YPG’nin elinde bulunan esir IŞİD’li teröristlerle ilgiliydi.

Açıklamada, 'Türkiye bundan böyle, ABD’nin son iki yıldır, bölgede yakaladığı IŞİD savaşçılarından sorumlu olacak' denildi.

'Beyaz Saray açıklamasını değerlendiren güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Suriye’deki kamplarda tutulan 80 bin civarında IŞİD’li var. ABD, ‘Türkiye operasyon yaparsa ben bunları serbest bırakırım’ diye tehdit ediyor. Beyaz Saray açıklamasında bu görünüyor. Yeni bir terör planı var. Dikkatli olmamız lazım.

Kurtuluş Savaşı’ndan sonra en hassas, en büyük, en zor mücadeleyle karşı karşıyayız. Kıbrıs Barış Harekatı’ndan da büyük bir harekat.

Bir de terör örgütü, ilk olarak Arap savaşçıları TSK’ya karşı öne sürerek. Bununla Türk-Arap gerginliği yaratmak isteniyor.

Öte yandan en az 65 bin olduğu iddia edilen konvansiyonel bir terör gücü var. Ağır silahlandırılmış bir güç. PKK’nın elinde çok güçlü bir yığınak da var. Türkiye nihayetinde bunu başaracak güçtedir. Türk milletinin desteği tam olmalı.'

 

siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.