ABD’den Türkiye’ye şok Brunson çağrısı!

ABD’den Türkiye’ye şok Brunson çağrısı!

Son Dakika… Amerika Birleşik Devleti’nden Türkiye’ye Papaz Brunson ile ilgili flaş bir çağrı yapıldı. İşte sıcak gelişmenin ayrıntıları;

Türkiye ile ABD arasında gerilime yol açan Papaz Brunson hakkında yeni bir açıklama yapıldı ve çağrıda bulunuldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, FETÖ ve PKK terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle Türkiye'de tutuklu olarak yargılanan ev hapsinde bulunan Amerikalı rahip Andrew Brunson'un bir an önce yurduna dönmesi gerektiğini söyledi.

'BİR AN ÖNCE YURDUNA DÖNSÜN'

Nauert, Washington'da düzenlediği basın toplantısında bir basın mensubunun kendisine yönelttiği "Türkiye'den gelen haberlerde rahip Brunson'un Ekim ayı ortalarında serbest bırakılabileceği söyleniyor. Sizin bu konuda herhangi bir bilginiz var mı?" sorusuna verdiği yanıtta "Bunu doğrulayamam. Ancak biz kesinlikle rahip Brunson'un bir an önce yurduna dönmesini istiyoruz. Zaten bu çok gecikti" diye konuştu.

KRİTİK TARİH 12 EKİM

Rahip Brunson'un 12 Ekimde bir duruşması olduğunu ve en son bir buçuk hafta önce konsolosluk yetkilileri aracılığıyla kendisine ulaştıklarını anımsatan Nauert, "Türk hükümeti ile bu konuda yakın temas kurmayı sürdüreceğiz. Ancak bunun ötesindeki herhangi bir bilgi için sizi dava avukatına yönlendirmek zorundayım" ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.