ABD'den YPG'ye sağlık yardımı iddiasına AK Parti'den açıklama geldi

ABD'den YPG'ye sağlık yardımı iddiasına AK Parti'den açıklama geldi

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ABD'den YPG'ye sağlık yardımı iddiasıyla ilgili "Teyit yok ama herkes tıynetindekini ortaya koyar" dedi.

Türkiye, ABD’ye iki uçak dolusu tıbbi malzeme yardımı yaparken, ABD’nin terör örgütüne yardımları sürdürmesi kamuoyunun tepkisini çekmişti.

"TEYİT YOK AMA HERKES KENDİ TIYNETİNDEKİNİ ORTAYA KOYAR"

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ABD’nin terör örgütü PKK/YPG’ye gönderdiği tıbbi malzeme yardımlarıyla ilgili ‘Teyit yok ama herkes tıynetindekini ortaya koyar’ dedi.

CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Kurtulmuş şöyle konuştu:

“ABD’nin terör örgütü YPG’ye maske gönderdiğine dair bir bilgi var ama teyit edilmiş bir şey değil. Ama şunu söyleyeyim; herkes kendi tıynetinde olanı ortaya koyar. Bu temel bir kuraldır; insanlar tıynetlerini asla değiştiremezler. Bizim tıynetimizde merhamet vardır, vefa vardır, yardımlaşma vardır.

Biz New York’taki insanların sapır sapır döküldüklerini, ceset torbalarının yollarda olmalarını, hele hele bunların birçoğunun da yoksul mahallelerin insanlarını gördüğümüz, bildiğimiz her haber programından sonra içimiz burkuldu. Biz insanlık olarak yardım ettik, eğer ABD hükümeti de bir şekilde terör gruplarına yardım yapıyorsa onlar da tıynetinde olanları yapıyorlar.

PKK'YA GÖNDERİYORLARSA...

Maskeyi bırakın, umarız oradaki terör gruplarını destek vermeyi sürdürmezler. İnsanlığımızı gösteriyoruz, böyle bir şey varsa bundan rahatsız olduğumuzu ifade ediyoruz.”

fott2.jpg

 

 

KURTULMUŞ ‘TEYİT’ YOK DİYOR AMA…
Kurtulmuş, yardımlar konusunda teyit yok dese de ABD ordusunun Irak-Suriye Özel Operasyonlar Ortak Görev Gücü resmi Twitter hesabından, PKK/YPG’ye yapılan sağlık malzemelerinin görüntüleri paylaşıldı. Verdiği binlerce tır silahla PKK/YPG’yi donatmayı sürdüren ABD, sağlık malzemesi yardımına da devam ediyor.

GÖRÜNTÜ PAYLAŞILMIŞTI


26 Nisan’da paylaşılan görüntülerde, malzemelerin terör örgütü PKK/YPG işgali altında bulunan Haseke iline bağlı Eş Şeddadi bölgesinde teslim edildiği belirtildi. Malzemelerin portatif lavabo ve sabunluklar, dezenfekte mendilleri, maskeler ve eldivenlerden oluştuğu aktarıldı. Duyuruda, “Suriye’nin kuzeydoğusundaki ortaklarımızı unutmuyoruz” denildi.

 

fottt.jpg

 

DOLARDAKİ ARTIŞ
Öte yandan Numan Kurtulmuş, dolar kurundaki yükselişe ilişkin de şunları kaydetti:

“Olağanüstü bir dönem, dünya ekonomisinde küresel göstergelerde ciddi hareketlenmelerin olduğu bir dönem. Türkiye, Cumhurbaşkanı seçiminden hemen sonra başlayan kur saldırılarını göğüsleyebilmiş bir ülkedir. Kurdaki oynamaları inşallah Türkiye tolere edebilecektir, dengeleyebilecektir. Bunlar geçicidir. Türk ekonomisinin yapısal dengelerini bozabilecek bir nitelik arz etmiyor. Asıl olan bizim üretim yapımızı güçlü tutabilmek, tezgahı dağıttırmamaktır. Dayanıklı tüketim mallarında, tekstilde, bazı hizmet sektörlerinde bir duraklama oldu. Birisinin iş yerini kapatması ekonomik olarak büyük bir kayıptır. İş yerinde üretim kaybına uğraması telafi edilebilir bir kayıptır. Bir geçici dönem olacak, dünyada ciddi bir küçülme, daralma olacak. Türkiye’de yüzde 4,5 civarında bir daralma olacağını düşünüyorum.”

Kurtulmuş, bayramdan sonra bir normalleşme sürecine geçileceğini dile getirdi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.