ABD'den Yunan tacizine 'uyarı yerine tavsiye' açıklaması

ABD'den Yunan tacizine 'uyarı yerine tavsiye' açıklaması

ABD, Yunanistan'ın, Türk jetlerine Rus yapımı S-300 Hava Savunma Sistemi ile radar kilidi atmasına ilişkin açıklama yaptı. ABD Dışişleri Bakanlığı'"Tarafları tansiyonu daha da arttıracak söylemler ve eylemlerden kaçınmaya' davet etti

ABD Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'ın, Ege ve Doğu Akdeniz'de görev uçuşu gerçekleştiren Türk jetlerine Rus yapımı S-300 Hava Savunma Sistemi ile yaptığı tacizlere ilişkin, "tarafları tansiyonu daha da arttıracak söylemler ve eylemlerden kaçınmaya" davet etti.

ABD Dışişleri Bakanlığından isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, AA muhabirinin sorusu üzerine, Yunanistan'ın Ege ve Doğu Akdeniz'deki provokasyonuna ilişkin açıklamada bulundu.

Söz konusu durumdan haberdar olduklarını belirten yetkili, "NATO müttefiklerimiz Yunanistan ve Türkiye'yi bölgede barış ve güvenliği korumak için birlikte çalışmaya ve anlaşmazlıklarını diplomatik yollarla çözmeye davet etmeyi sürdürüyoruz. Tüm tarafları, tansiyonu daha da arttıracak söylemler ve eylemlerden kaçınmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.