ABD'li JP Morgan seçimin galibini açıkladı

ABD'li JP Morgan seçimin galibini açıkladı

ABD merkezli banka, 24 Haziran seçimini kazanacak parti ve adayı açıkladı. İşte ayrıntılar;

Dünyanın en önde gelen bankalarından JP Morgan 24 Haziran seçiminin galibinin Erdoğan olacağını ifade etti.

ABD’li banka JP Morgan, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kazanacağı ve ‘Cumhur İttifakı’nın Meclis’te çoğunluğa ulaşacağı senaryoyu baz aldıklarını kamuoyu ile paylaştı.

JP Morgan, "Bu sonuç siyaset ve politikanın devamlılığı ve politik gerilimin azalması anlamına gelir" dedi.

Dünyanın önde gelen bankalarından JP Morgan, 24 Haziran seçim senaryolarını paylaştı. ABD merkezli bankanın yatırımcılar için büyük önem taşıyan değerlendirmesine göre; Cumhurbaşkanlığı seçimlerden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birinci çıkacağını ve Meclis'te ise çoğunluğu ‘Cumhur İttifakı'nın elde edeceği öngörüsünde bulundu. Seçimlerine ilişkin senaryolarını paylaşan JP Morgan Başekonomisti Yarkın Cebeci, son anketlere bakıldığında seçimin daha çekişmeli geçeceğini, güçlü muhalefetin ve bir nebze de piyasa volatilitesinin bu durumda etkili olduğunu belirtti.

Yapılan anketler seçimlerden 3 olası sonucun çıkabileceğini gösterdiğine dikkat çeken Cebeci, şu üç ihtimale dikkat çekti: "Birinci ihtimal; Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilecek, AKP+MHP ittifakı Meclis'te çoğunluğu kazanacak. İkinci ihtimal; Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilecek, AKP+MHP ittifakı çoğunluğu elde edemeyecek. Üçüncü ihtimal ise; Erdoğan Cumhurbaşkanlığı'nı kaybedecek, AKP+MHP ittifakı çoğunluğu elde edemeyecek." Cebeci, ilk seçeneğin baz senaryolarını oluşturduğunu vurguladı.

Bankanın açıklamasının devamında şu değerlendirmeler dikkat çekti:

"Bizim görüşümüze göre ilk piyasa tepkisi büyük oranda küresel risk iştahının seviyesine bağlı olacak. Buna göre bakıldığında, çıkabilecek her sonuç için kötümser ve iyimser gerekçeler bulunabilir. İlk senaryonun gerçekleşmesi siyaset ve politikanın devamlılığı ve politik gerilimin azalması anlamına gelir."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.