'ABD'nin, Ermenistan'da 10'dan fazla biyolojik laboratuvarı var'

'ABD'nin, Ermenistan'da 10'dan fazla biyolojik laboratuvarı var'

ABD'nin, Ermenistan'da 10'dan fazla biyolojik laboratuvarı olduğu iddia edildi.

Siyasetcafe yazarı Erkan Macit, sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştığı bir floodda çok çarpıcı ifadeler kullandı.

 

ABD'nin, Ermenistan'da 10'dan fazla biyolojik laboratuvarı olduğunu yazan Macit'in açıklamaları şöyle;

 

'Rus ve Azerbaycan haber kaynaklarına göre Emenistan'da 
10 dan fazla biyolojik laboratuvar var..

Peki hangi ülkenin ? Tabi ki ABD.!

Ermenistan'dan gelen gerçek biyolojik tehlike!!

Dünya çapında ABD biyolojik silah laboratuvarlarının varlığının uzun zamandır insanlar için bir alarm kaynağı olduğunu hep yazdık. 

Dünya Sağlık örgütleri ve kamuoyuna göre kural olarak, bu tür laboratuvarlar, salgınlara karşı mücadele adı altında gizli bakteriyolojik silahların test edildiği, belirli insanları etkileyen bulaşıcı bakterilerin test edildiği 3. dünya ülkeleri topraklarında kuruluyor.

Özellikle ırklara göre  ölümcül virüsler geliştiriliyor. Irklara göre de hastalık yayan virüsler üzerinde çalışmalar yapılıyor. Son yıllarda kanserden ölüm oranının hızla artması tesadüf değildir.

SSCB'nin çöküşünün ardından, ABD eski jeopolitik rakip cumhuriyetlerin topraklarında hem bilinen (resmi) hemde gizli laboratuvarlar kurdu.

Ermenistan'da 10 biyolojik laboratuvar bulunmaktadır. 2008 yılından bu yana, Pentagon Ermenistan'da biyolojik-laboratuvar ağlar kurmuştur.

Bu proje dünyanın 25 ülkesindeki virüsleri tespit etme sözde etkisiz hale getirme yeteneğini geliştiriyor.Öte yandan,programın kurucuları Güvenlik Tehditlerini Azaltma Ajansı (DTRA) tarafından biyolojik silahların kullanımı ve kullanımı konusunda gizli bir soruşturma yürütüyor.

Ermenistan'ın laboratuvarları DTRA'nın uzun zamandır biyolojik silah olarak bildiği Sibirya ülseri, bruselloz, veba, Afrika domuz ve tularemi patojenlerini araştırıyor. Buna ek olarak, ABD'nin Ermenistan'daki bir veritabanına erişimi var.

ABD  istediği zaman ülkeden özel olarak tehlikeli Patongens'i kaldırabilir.Ermenistan mutasyona uğramış virüslerin kayıtlı olduğu bir ülkedir. Bu virüslerin bazıları Kafkasya'ya yayılmış.!

Ermenistan Amerikalılara, Güney Rusya ve İran'da biyolojik silahların nasıl çalıştığı hakkında gizli bilgi veriyor. ABD, Ermenistan'da sadece bir laboratuvar oluşturmak için 50 milyon dolardan fazla para harcamış.

2008 yılında ABD Savunma Bakanlığı  Ermeni hükümetine Sağlık ve Tarım Bakanlıkları altında iki laboratuvar oluşturmak için 9 milyon dolar tahsis edeceğine söz vermişti kayıtlarda var bakınız.

2018'de ABD Ermenistan'da tam bir biyolojik laboratuvar ağı oluşturdu. 3 tanesi Erivan'da bulunuyor. Erivan, Gümrü, Martuni ve Vanadzor'da bölgesel laboratuvarlar faaliyet gösteriyor. En gizli laboratuvarlardan biri de Rusya'nın bu ülkedeki askeri üssü olan Gyumri'de.

2015 yılında Amerikan Mikrobiyoloji Derneği (NCBI) web sitesi Kafkasya'da (Yersinia pestis) 11 genom koleksiyonunun oluşturulması hakkında bilgi yayınladı. Bu iş için ödeme DTRA tarafından yapıldı. Bu genomlardan ikisi yine Ermenistan'daydı.

Soruşturmanın herhangi bir Ermeni organı tarafından değil, Walter Red Michael John Nikolic'in adını taşıyan ABD Askeri Araştırmalar Enstitüsü uzmanı tarafından yürütüldüğünü belirtmek ilginçtir.

Bu enstitü aynı zamanda DTRA'nın bir parçası bu da ilginç. Karmaşık zincir ağı.
Bulgar gazeteci Delyana Kaynatciyeva, ABD'deki Gürcistan'daki son biyolaboratuvar çalışmasında Nikoliç'in eski S.S.C.B nin patojenlerin araştırılmasından sorumlu DTRA ve Gürcistan Ulusal Hastalık Kontrol-Halk Sağlığı Merkezi tarafından ortak soruşturmalarda yer aldığını yazdı.

Ermenistan'da 13 yıldır faaliyet gösteren Tarımsal İşletme ve Kırsal Kalkınma Merkezi (CARD), tarımsal gelişimi ve yerel tarım ürünlerinin uygulanmasıyla biliniyor. Ayrıca Ermenistan ve Dağlık Karabağ'ın “devlet kurumları” ile birkaç projesi var.

Ermeni ayrılıkçıların Karabağ'a bu projeye katılması, ölümcül virüslerin Azerbaycan topraklarına tarım ürünleri ve hayvanlar aracılığıyla kolayca girebileceğini düşündürmekte.

Gayri resmi verilere göre, insanlık tarihindeki en tehlikeli patojenik virüsler işgal altındaki bölgelerde test ediliyor.Orduyu korumak için para kazanamayan Ermeni politikacıların sınır ülkesine virüs saldırısı hazırladıkları varsayılabilir.

Ermeni tarafı, Azerbaycan'ın sivil halkına ve ordusuna karşı defalarca çeşitli kimyasal silahlar kullandı. Bunu ne zaman aldılar? Tam olarak terörizmin kullanılması ve kimyasal silahların kullanılması sivil nüfusun kitle imhasına yol açmıştır.

DİKKAT! Doğu Bloku?

Ermenistan  yıllardır ABD ordusuna yakın biyoloji laboratuvarları işletiyor. Bu laboratuvarlar ABD tarafından Azerbaycan'ın işgal altındaki bölgelerinde kuruldu.

Ermenistan Başbakanı Nikol Pashinian, Eylül 2018'de Rusya'nın Kommersant gazetesine verdiği röportajda DTRA tarafından oluşturulan biyolojik laboratuvarların ülkenin tam kontrolü altında olduğunu ve Rus uzmanların bunlara erişebileceğini söylemişti.

2017'yılında , Saratov'dan bu tesislerden birini ziyaret eden mikrobiyologlar görsel inceleme yaptılar ama sınırlıydı ve virüs ve kimyasal reaktörlerin depolandığı kutuların yakınında dahi olmalarına izin verilmedi.

Ermenistan'daki bu laboratuvarların Pentagon için farklı bir rolü var. Bazı uzmanlar, Ermenistan'da ABD laboratuvarlarının bir ağının oluşturulmasının sadece hükümetin mali motivasyonu ile değil, Washington'un politik taahhüdü ile de bağlantılı olabileceğini söylüyor!

Bu biyolojik laboratuvar ağının 2008 yılında başlatılması tesadüf değil.!! 

ERMENİSTAN-ABD ortaklığı 
DİKKAT!'


siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.