ABD'nin fonladığı Ruşen Çakır'ın Said Nursi sevdası!

ABD'nin fonladığı Ruşen Çakır'ın Said Nursi sevdası!

ABD'li bir vakıftan 476,720 dolar destek aldığı ortaya çıkan Medyascope adlı haber sitesinin kurucusu gazeteci Ruşen Çakır'ın Said Nursi sevdası da ortaya çıktı.

ABD merkezli vakıf olan Chrest Foundation'ın ülkemizdeki muhalif medya organlarına yüz binlerce dolarlık hibe verdiği ortaya çıkmış bu kuruluşların başında ise gazeteci Ruşen Çakır'ın kurduğu Medyascope adlı haber sitesinin olması dikkat çekmişti.

Vakfın kendi internet sitesinden açıkladığı listede Ruşen Çakır'ın kurduğu Medyascope'ın 476,720 dolar destek aldığı ortaya çıkmıştı.

Halen yayın hayatını aktif bir şekilde sürdüren Medyascope'ın kurulduktan bir yıl sonra Chrest Foundation’dan destek almaya başladığı da görülüyor.

Medyascope’un 2016’dan 2020 yılına kadar aldığı toplam destek 476 bin 720 dolar olurken, bu rakamın güncel kur ile 4 milyon lirayı aştığı anlaşıldı.

Dernek tarafından tanımlanan “Desteğin” amacı ise partizan olmayan ana akım medya çalışmaları olarak belirtildi.

 

SAİD NURSİ SEVDALISI 

 

Medyascope'ın ABD'den aldığı destek tartışmalara yol açarken kurucusu Gazeteci Ruşen Çakır'ın Said Nursi ile ilgili geçmiş dönemde kaleme aldığı yazı da yeniden gündeme geldi.

Said Nursi'yi Cumhuriyet tarihinin en önemli düşünce ve eylem adamı ilan eden Ruşen Çakır, kendisinin Türkiye'de çığır açan düşüncelere sahip olduğunu da iddia ediyor.

 

İşte o yazı:

 

rrrrrrrr.JPG

 

 


Siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.