ABD'nin 'Kavala'yı serbest bırakın' çağrısına Dışişleri Bakanlığından sert cevap!

ABD'nin 'Kavala'yı serbest bırakın' çağrısına Dışişleri Bakanlığından sert cevap!

ABD Dışişleri Bakanlığı, siyasal casususluk suçundan tutuklu bulunan "Kızıl Saros" lakaplı Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını talep etti. Dışişleri Bakanlığı'ndan çok sert bir açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, tutuklu bulunan Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını talep etti.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bu hafta itibariyle Türk hayırsever ve sivil toplum lideri Osman Kavala hiçbir suçtan hüküm giymeden 1000 gününü hapiste geçirmiştir. ABD uluslararası sorumluluklara ve zorunluluklara saygı duymanın önemini hatırlatır. Türkiye'den adalet ve hukukun üstünlüğüne olan bağlılığına uymasını ve Osman Kavala'yı serbest bırakmasını, bu sırada davasının adil, şeffaf ve hızlı biçimde sonuçlanmasını istiyoruz."

 

osman.jpg

 

DIŞİŞLERİ: HİÇBİR DEVLET YARGI SÜREÇLERİ HAKKINDA EMİR VEREMEZ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Sözcü Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Osman Kavala hakkındaki açıklamasına ilişkin soruya yazılı yanıt verdi.

Aksoy, "ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, Osman Kavala'nın tutukluluğunun sonlandırılması çağrısı yapan açıklaması hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmamaktadır" ifadesini kullandı.

Kavala hakkında devam eden bir yargı sürecinin olduğuna işaret eden Aksoy, şunları kaydetti:

"Bağımsız mahkemeler tarafından yürütülen bu sürece herkes saygı duymak zorundadır. Nitekim adı geçen hakkında geçtiğimiz şubat ayında bir beraat kararı verilmiş olup, elde edilen yeni deliller çerçevesinde halihazırda başka bir suçtan tutuklu bulunmaktadır. Konu FETÖ elebaşının ülkemize iadesine geldiğinde hukuki süreçleri bahane gösteren, keza, Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'yı herhangi bir dava süreci başlamadan aylarca tutuklu tutanların ülkemizde devam eden bir davaya bu denli müdahalesi çelişkilidir."

Aksoy, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, "Hiçbir devlet veya hiç kimse Türk mahkemelerine yargı süreçleri hakkında emir veremez" ifadelerini kullandı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.