ABD'nin terör tugayları

ABD'nin terör tugayları

Meyssan: Rojava İsrail gibi kuruldu. CIA, Avrupalı anarşistleri devşirip Rojava'ya getirdi. HDP ve YPG, CIA'dan mali destek aldı. 'Kadın savaşçılar' bir yalan..

“Batı’da sevimli bir ütopyanın gerçekleşmesi şeklinde sunulan çiçeği burnunda “Rojava” gerçekte Washington tarafından arzulanan ve kan içerisinde örgütlenen bir sömürge devletidir. Bu kez Suriye’nin kuzeyindeki halkların kovulması ve yerlerine burada doğmamış olan insanların yerleştirilmesi söz konusudur. Bu etnik temizliğin gerçekleştirilmesi için Pentagon ve CIA, Avrupa aşırı solu çevresinden savaşçıları seferber etti.”

Bu sözler Suriye'deki gelişmeleri yakında takip eden yazar Thierry Meyssan'a ait. Batı'da PYD/YPG'yi “Özgürlük savaşçısı” gibi göstermeye çalışan ABD'nin Kürt politikasını mercek altına alan Meyssan, değerlendirmelerini “Voltairenet.org” adlı sitesinde “NATO'nun anarşist tugayları” başlığı ve Murat Özdemir'in çevirisiyle yayınladı.

İşte, Meyssan'ın makalesindeki o tespitlerden önemli bölümler:

“(...) Arap Baharı'nın başlangıcında Abdullah Öcalan kapatıldığı hücresinden PKK’yı yeni bir ideoloji etrafında yeniden inşa etti. İmralı Hapishanesinde NATO ile yürütülen gizli müzakereler sonucunda, “özgürlükçü belediyecilik” adına Marksizm-Leninizm’i terk etti. Türkiye’de her zaman kendi Kürdistan devletini kurmak için mücadele eden Öcalan artık her devletin özü itibarıyla bir baskı aracı olduğunu düşünüyordu [2].

(...) Öcalan, üyeleri adına hiçbir zaman Suriye topraklarına yönelik talepte bulunmayacağı taahhüdünde bulunmuştu. 2011 yılında Batı’nın Suriye’ye yönelik olarak yürüttüğü savaşın başlangıcında, Kürtler kendilerine kapılarını açan ve vatandaşlık hakkı tanıyan ülkeyi savunmak için milis kuvvetleri oluşturdular.

Öte yandan 31 Ekim 2014’te, PKK’nın Suriye kolu YPG’nin eşbaşkanlarından Salih Müslim, Élysée Sarayı'nda Fransız Cumhurbaşkanı François Hollande ve Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan arasında düzenlenen gizli toplantıya katıldı. Suriye’de Kürdistan’ı yeniden kurma girişiminde bulunmayı kabul etmesi durumunda kendisine yeni devletin başkanı olma sözü verildi.

ABD’nin IŞİD’e karşı oluşturduğunu iddia ettiği Uluslararası Koalisyon, zaman kaybetmeden para, silah, eğitim ve kadrolarıyla YPG’yi destekledi. Dolayısıyla bundan böyle artık iyi bir müttefik haline gelen Washington’a yönelik beddualar çabuk unutuldu. Kürt örgütü göz koyduğu bölgelerin sakinlerini sürmeye başladı.

'AYN EL ARAP'TA NELER YAŞANDI BİLEMİYORUZ'

YPG o güne kadar IŞİD’e karşı hiç savaşmamış olduğu için ABD, daha sonra Kurmançca “Kobane” olarak adlandırılacak olan Ayn el-Arap’ta şiddetli bir çatışmayı sahneye koydu. Kendini tehlikeye atmadan olayı aktarmak üzere uluslararası basın buraya davet edildi. Bu yerleşim Suriye-Türkiye sınırında yer alıyor ve gazeteciler çatışmaları dürbünle kolayca izleme imkanı bulabildiler. Basının oraya girmesine hiçbir zaman izin verilmediği için Ayn el-Arap’ta gerçekte tam olarak neler yaşandığını bilemiyoruz. Elimizdeki teleobjektifle çekilmiş fotoğraflar, çatışmaların şiddetine ilişkin olarak yapılan açıklamaları teyit ediyor gibi görünüyor. Ne olursa olsun Batı, sözbirliğiyle Kürtlerin IŞİD ve Suriye’ye karşı ihtiyaç duydukları müttefikleri olduğu sonucuna vardı.

KADIN SAVAŞÇI YALANI

Batı basını, tüzük gereği PKK/YPG yönetici kadrolarının yarısı gibi Kürt savaşçılarının yarısının da kadın olduğunu aktarıyor. Oysa sahada kadınlara ender rastlanıyor. Gazeteciler aynı şekilde, bir kadın tarafından öldürülmenin cennete gitmeyi engelleyen bir lanet sayılmasından ötürü kadın savaşçıların cihatçıların korkulu rüyası haline geldiğini belirtiyor. İlginçtir ki aynı basın Suriye Arap Ordusu bünyesinde de cihatçıların erkek mevkidaşlarına yönelik olduğu gibi aynı öfke ile saldırdıkları kadın savaşçılardan oluşan birliklerin var olduğunu görmezden geliyor.

rojova.jpg

“Ne tanrı ne devlet!”, Amerikan İmparatorluğu saflarında “Rojava” devletini savunmaya ve “tüm gerici güçlere karşı” savaşmaya gelin

 

'SURİYELİ KÜRTLERİN ÇOĞU ABD'Yİ DÜŞMAN GÖRÜYOR'

Görünenin aksine YPG iddia ettiği kadar kalabalık bir kadroya sahip değildir. Birçok Suriyeli Kürt ABD’yi bir düşman güç ve Suriye’yi de yeni vatanı olarak kabul etmektedir. Salih Müslim’in hayallerinin peşinden gitmeyi reddetmektedirler. Ayrıca Pentagon “kendi” Kürtlerine yalnızca bazı Arap ve Süryani paralı askerleri değil ama özellikle Avrupalı aşırı sol militanları da katmıştır.

'CIA AVRUPALI ANARŞİSTLERİ DEVŞİRDİ'

CIA on binlerce Batılı genç Müslümanı cihatçı haline getirmek için silah altına alırken, aynı şekilde 1936 yılında Barselona’da faşistlere karşı kurulmuş olanları örnek alarak uluslararası tugaylar oluşturmak üzere Avrupalı anarşistleri de devşirdi. Böylece sadece en çok öne çıkanları anarsak, YPG/NATO’nun yedek güçleri olarak Enternasyonalist Anti-faşist Birlik Taburu (Orta Avrupa), Bob Crow Tugayı (İngiliz ve İrlandalı), Henri Krasucki Tugayı (Fransız), Uluslararası Devrimci Halk Gerilla Güçleri (Amerika), Uluslararası Devrimci Dayanışma Birliği (Yunanlılar), Marksist-Leninist Parti Birliği (İspanyollar) ve ABD yanlısı tüm küçük Türk grupçukları (DK, DKP, MLSPB-DC, PDKÖ, SI, TDP, TKEP/L, TKP/ML) sayılabilir [4].

 

DÖNEN CİHATÇILARDAN KORKUYORLAR YA ANARŞİSTLER?

Halifelik yanlısı genç Suriyelileri genç Kürtlerle karşı karşıya getirmesi beklenen ayn el-Arap Savaşı, her iki taraftan da daha iyi bir dünya arayışında olan genç Avrupalıların canına mal oldu. Avrupa ülkeleri genç cihatçıların kendi ülkelerine olası geri dönüşlerinden kaygılansa da bir o kadar tehlikeli olan genç anarşistlerden hiç korkmuyor. Belki de ikincilerini yönlendirmenin ve gelecekteki emperyalist maceralarda geri dönüştürmenin daha kolay olacağını düşündüğü için.

rojova1.jpg

“Rojava”da ABD Özel Kuvvetleriyle birlikte sermayeye karşı savaşa katılın!

 

HDP CIA'DAN MALİ VE KADRO DESTEĞİ ALDI

Haziran 2015’te, PKK’nın yeni siyasi ifadesi olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’sine karşı CIA’den yoğun bir mali ve kadro desteği aldı. Beklenmedik bir şekilde meclise girmek için gerekli olan % 10 barajını aştı ve mecliste 80 koltuk elde etti.

17 Mart 2016’da YPG, "Rojava"nın yani Suriye-Türkiye sınırı boyunca "Irak Kürdistanı" bölgesini Akdeniz’e bağlayan toprak parçasının sadece Suriye tarafının özerkliğini ilan etti. "Rojava"nın gelecekte İdlib’in halen El Kaide’nin işgali altında bulunan bir bölümünü de kısmen içermesi bekleniyor.

rojova3.jpg

ROJAVA İSRAİL GİBİ KURULDU

Bu devlet burada doğmamış olan insanlar tarafından yörenin yerlileri aleyhinde kurulduğu için, Filistin topraklarında araziler satın alan Yahudiler tarafından tek taraflı olarak ilan edilen İsrail’e benzer bir sömürgeci proje söz konusudur. "Rojava" adı bu toprakları, 1920 yılında Sevr Konferansı aracılığıyla ilan edilen Türkiye’deki "Kürdistan"’dan ayırmak için seçilmiştir[5].

İdlib’deki El Kaide Emirliği ve Rakka’daki IŞİD Halifeliği gün geçtikçe toprak kaybederken, NATO Suriye Arap Cumhuriyetini parçalama projesini sürdürüyor ve Kamışlı’nın "Rojava"sını kurma hevesi içerisindedir.

Batı basını, barışçıl, eşitlikçi, feminist, çevreci, türün inşasına elverişli v.b. gibi moda olan bütün niteliklere sahip bu "Rojava"yı büyülenmiş bir şekilde gözlemektedir [6]. YPG’nin bir silahlı güç olması önemli değildir. Suriye’nin kuzeyinin tarihi sakinleri olan Araplar ve Süryanilere karşı savaşması önemli değildir, çünkü kağıt üzerinde onlarla birlikte "Demokratik Güçler"i oluşturmuştur.

HDP VE YPG'NİN PROGRAMI ABD İLE ÖRTÜŞÜYOR

Suriyeli YPG ile Türk HDP’nin programları ABD’nin askeri stratejisiyle uyuşmaktadır. Pentagon 2001 yılından beri orta vadede “Genişletilmiş Ortadoğu’nun yeniden şekillenmesini” yani büyük devletlerin kendisine direnecek gücü olmayan küçük homojen devletlere bölünmesini öngörmektedir. Daha da uzun vadede, bölgeyi topyekun olarak başlangıçtaki kaos ortamına geri döndürmek için bu devletleri birbirilerine düşürmeyi hedeflemektedir.

"Rojava" bir bağımsız devlet olarak ilan edilmedi, çünkü yeni Öcalan’a göre, her ulus devlet kötüdür. NATO’ya göre, bir kez yıkıldıktan sonra Suriye ulus devletinden sonra kurulacak olanlar gibi diğer özerk devletlerle konfederasyon oluşturması gereken tam bir özerk devlettir. "Belediyecilik" düşüncesinin kaynak alındığı ABD’li teorisyen Murray Bookchin’e göre liberter belediyelerin demokratik olarak işleyebilmesi için homojen olmaları gereklidir. "Barışçıl" YPG halen bu yüzden « Rojava »da etnik temizlik yürütmektedir.

[2] The Political Thought of Abdullah Öcalan: Kurdistan, Women’s Revolution and Democratic Confederalism, Abdullah Öcalan, Pluto Press, 2017.

[4] “LGBT Brigades In Syria? Western Anarcho-Leftists Cutting Their Teeth With Western-Backed Kurdish YPG”, Brandon Turbeville, Activist Post, July 27, 2017. “Le Rojava, un califat d’extrême gauche ? Réseaux "antifascistes" et terrorisme : le laboratoire kurde”, Observatoire des extrêmes de gauche, 16 août 2017.

[5] “Kürdistan projeleri”, yazan Thierry Meyssan, Tercüme Murat Özdemir, Voltaire İletişim Ağı , 5 Eylül 2016.

[6] The PKK: Coming Down From the Mountains, Paul White, Zed Books, 2015. Revolution in Rojava: Democratic Autonomy and Women’s Liberation in the Middle East, Michael Knapp & Ercan Ayboga & Anja Flach, Pluto Press, 2016.

Kaynak: Aydınlık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.