Abdulkadir Selvi açıkladı Erdoğan Albayrak'ı alacak mı?

Abdulkadir Selvi açıkladı Erdoğan Albayrak'ı alacak mı?

23 Haziran'ın ardından Berat Albayrak'ın Erdoğan tarafından görevinden alınacağı iddialarına son noktayı AK Parti'ye yakın isim Abdülkadir Selvi koydu.

Kabine değişikliği kulislerinde en çok konuşulan isimlerin arasında Süleyman Soylu ve Berat Albayrak geliyor. Seçim yenilgisinde ekonominin etkisi nedeniyle kulislerde Albayrak'ın kabineden çekilebileceği ihtimali dillendiriliyor. 

Bu iddialara son noktayı AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen Abdülkadir Selvi verdi. Hürriyet gazetesi yazarı Selvi, "Erdoğan’ın yeni dönem stratejisi" başlığıyla yayımlanan yazısında Erdoğan'ın Berat Albayrak'tan hayli memnun olduğunu yazdı.

Selvi'nin yazısından ilgili bölüm şöyle; 

Açıktan ve net olarak söylenmese de kabine değişikliği ile gündeme getirilmek istenen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın değişip değişmeyeceği konusu. Öyle ki yabancı ülke temsilcileri dahi bu konuda ülkelerine rapor geçiyorlar.

Son dönemlerde geçilen raporlarda şöyle deniliyormuş:

Erdoğan, “Ekonomide göstergeler iyiye gidiyor” diyor. Ekonomi yönetimine güvenini hissettiriyor. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın faiz indirimine yanaşmadığı için görevden alındığını söylüyor. Merkez Bankası’nın yeni dönemde ilk işinin faiz indirimi olacağı sinyalini veriyor. Ayrıca bakanlıkların ayrılmayacağını söylüyor.

Selvi Erdoğan'ın kabine değişikliği yapacağı fikrinde. Kulislerden bilgi aktaran Selvi, Erdoğan'ın yakın zamanda kabine değişikliğine gideceğini belirtti;

Peki, kabine ve parti yönetimindeki değişiklik tamamen gündemden kalktı mı? Erdoğan’ın yakından tanıyanlar şunu söylüyor. Medya ve siyaset gündemde tuttuğu sürece kabine değişikliğini yapmaz ancak illeri gezdikten sonra 'Kamuoyunun nabzını tuttum, değişiklik istiyor' der revizyonu gerçekleştirir diyorlar."

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.